Szegedi hírek

2023.01.25. 15:00

Meghirdették az egyetemi kulturális pályázatokat

Március 14. a jelentkezési határidő.

Koós Kata

Fotó: Frank Yvette

Zenei, vers-és prózamondó versenyt, irodalmi és fotópályázatot hirdetett az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság Kulturális Irodája nappali tagozatos hallgatók számára. 

A zenei versenyen a komolyzene, a népzene, valamint a jazz, musical, sanzon körébe tartozó, összesen 5-10 perc műsoridejű hangszeres vagy vokális szólódarabok és kamaraművek, illetve eredeti, azaz nem zeneszerzői feldolgozású népzenei anyag énekes vagy autentikus hangszeres előadásával lehet részt venni. 

A vers- és prózamondó versenyre két szabadon választott verssel vagy prózával lehet pályázni, amelyből az egyiknek kortárs szerző művének kell lennie.

A fotópályázatra szerzőnként maximum öt egyedi kép, illetve egy fotósorozat adható be. Utóbbi maximum öt fotót tartalmazhat. A beérkezett fényképekből a 18. Egyetemi Tavasz ideje alatt az SZTE Rektori Épület átriumában kiállítást rendeznek majd.

Az irodalmi pályázatot idén Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából hirdette meg az SZTE. A pályázatban arra kíváncsiak, hogyan képzeli el egy egyetemi hallgató Az ember tragédiájának nem létező, 16. színjét. Mi történhet Ádámmal és Évával vagy az utódaikkal, egyáltalán lesz-e még tér, ahol küzdeni és bízva bízni tudnak.

A pályázatok jelentkezési határideje március 14. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában