Szakos tájékoztatókkal és interaktív esettanulmánnyal várták az érdeklődőket

2023.01.05. 12:43

Nyílt napot tartottak a jogi karon - Galéria

Óriási érdeklődés övezte a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának csütörtöki nyílt napját. A dékáni köszöntő után kari tájékoztatókkal, minikurzusokkal és különleges „szabaduló szobával” várták az érdeklődőket.

Koós Kata

Fotó: Karnok Csaba

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Karának Pólay-termébe hirdették meg a csütörtöki, kari nyílt napot, de akkora volt az érdeklődés, hogy a mellette lévő termet is meg kellett nyitni a látogatók számára. Mindkét helyiség zsúfolásig telt. 

A megjelenteket Görög Márta dékán köszöntötte, aki beszédében a szegedi jogi kar kiválóságát és egyediségét emelte ki. A kar legfőbb rendező elvei között a masszív elméleti és gyakorlati tudást, a tehetséggondozást, a nemzetköziesítést, valamint a jövő kihívásaira való felkészítést említette. 

– A szegedi jogi kar a legkiválóbb vidéki jogi kar. Ezt a kiválóságot nem csak megtartani, hanem erősíteni szeretnénk. Azok a hallgatók, akik kikerülnek innen, magabiztos, higgadt, nagyon jó rendszerező képességgel és készséggel rendelkeznek. Működtetjük az Alumni mentorprogramot. A jogi karon végzett, sikeresen elhelyezkedett munkaerőpiaci szereplők mentorálják az aktív hallgatókat. Nem csak az országos, de nemzetközi versenyekre készítünk fel hallgatókat, akik nagyon szépen megállják a helyüket. Szaknyelvi idegennyelvi kurzusokat kínálunk, közel kétszáz Erasmus szerződéssel rendelkezünk – sorolta a dékán.  

Kiemelte továbbá a kari kínálatból a digitalizációval, a mesterséges intelligenciával, a robotikával kapcsolatos kurzusokat, valamint a három hónapos, szakmai, gyakorlati programot, amelyet a kar valamennyi képzési területén biztosítanak napi nyolc órás munkavégzéssel valós munkakörnyezetben.   

– Mi vagyunk az egyetlen olyan jogi kar, ahol az elsőévesek kötelező kurzus keretében tanulják a jogi adatbázis kezelést, ehhez természetesen eszközt is biztosítunk. Az egyik legfontosabb visszajelzés a munkaerőpiacé. Hallgatóink 96 százaléka a végzést követő három hónapon belül elhelyezkedik kellemes átlagfizetéssel. Karunk körül jó kapcsolati háló alakult ki. Hazánk legnagyobb magyar tulajdonban lévő ügyvédi irodája az elmúlt hat évben csak a szegedi jogi karról vitt ügyvédjelöltet – fejtette ki a dékán. 

A köszöntőt követően szakos tájékoztatókat hallgathattak az érdeklődők a jogász, a nemzetközi tanulmányok, a személyügyi, munkaügyi, szociális igazgatási, a politikatudományok és a jogi asszisztens képzésekről, majd különböző minikurzusokon vehettek részt többek között a választás és manipuláció, a pszichológia jogászok életében betöltött szerepe és a szociális média munka világában való jelenlétének témájában. 

A látogatók körében nagy érdeklődés övezte a különleges „szabadulószobát”, ahol interaktív esettanulmány várt rájuk. A Bűnös mítoszok elnevezésű kihívás során egy magánlaksértési esetet kellett felderíteniük kódok keresésével, űrlapok kitöltésével, amelyben a legfőbb kérdés az volt, hogy ki a valódi sértett és ki az elkövető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában