delmagyar.hu podcast

2023.02.23. 16:40

Délmagyarország podcast - Egy asztalhoz ültek a versenytársak

Egy asztalhoz ültek a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára pályázó jelöltek. A pályázat beadási határideje február 6-án zárult. Az aktuális főigazgatói ciklus június 30-áig tart. A tét tetemes, ugyanis az intézmények 2021-es összevonása óta a színházzal együtt a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Regionális Összművészeti Központ irányítására is jogosulttá válik majd a nyertes aspiráns, akinek személyéről egy szakmai értékelő bizottság javaslattétele után a városi közgyűlés dönt.

Koós Kata

Peller Károly, Tóth Péter és Barnák László is ismertette pályázata fő irányvonalait. Fotó: Karnok Csaba

Hárman is pályáztak a pozícióra: Barnák László jelenlegi főigazgató, Tóth Péter zeneszerző, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar dékánhelyettese és Peller Károly, a Budapesti Operettszínház művésze.

A pályázókat lapunk közös beszélgetésre hívta, hogy egyenlő feltételek mellett biztosítsunk lehetőséget számukra pályázataik legfőbb irányvonalainak ismertetésére. 

A beszélgetés során szó esett motivációjukról, háttércsapatuk tagjairól, de érintettük többek között az opera és a drámatagozat sorsára vonatkozó terveiket, a finanszírozás kérdését, továbbá a Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK jövőjét illető elképzeléseiket is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában