Hódmezővásárhely

2023.03.26. 10:00

A böjti elmélyülésben segíthet Bach zenéje

T. Sz.

Feigl Rebeka egy életre az orgona elkötelezettje lett. Fotó: Tábori Szilvia

– Remélem, hogy az orgonakoncert, Bach zenéje segít elmélyülni a böjti felkészülés időszakában – mondta lapunknak Alföldi Csaba, a békéscsabai evangélikus egyház kántora szombat este, percekkel koncertjük előtt.

A Bach Mindenkinek Fesztivál országos programsorozat keretében tanítványával, Feigl Rebekával együtt léptek fel a vásárhelyi Református Ótemplomban. Az orgonakoncerten Bach böjti koráljaiból hallhattak válogatást a zenekedvelők.

– Back számtalan műve közül olykor érdemes elővenni a ritkábban hallottakat – mondta Alföldi Csaba, aki fontos feladatnak érzi barokk kori német zeneszerző, orgonista zenéjének népszerűsítését.

A hétvégi vásárhelyi orgonakoncerten tanítványa, Feigl Rebeka volt társa ebben. A korábbi Esély-díjas autista fiatal lány még 2017-ben próbálta ki szülővárosa katolikus templomi orgonáját, onnantól egy életre elköteleződött. Mint mondta, bár nem kifejezetten népszerű hangszer az orgona, nem is könnyű játszani rajta, de gyönyörű hangja mindenkit elvarázsol. Őt is olyannyira, hogy miután leérettségizett az evangélikus gimnáziumban, zenei pályán folytatja útját. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában