Hódmezővásárhely

2023.03.30. 14:00

A verseny élménye ünnep a gyerekeknek - Galéria

Országos tanulmányi verseny megyei fordulóját rendezték meg csütörtökön a vásárhelyi Aranyossy-iskolában. A sajátos nevelési igényű gyerekek egyénileg és csapatokban is bizonyították tudásukat.

T. Sz.

Egyéni feladatokkal kezdtek, majd csapatokba rendeződve versenyeztek a sajátos nevelési igényű, tanulásban akadályozott tanulók csütörtökön Vásárhelyen. Az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola adott helyett az XLVI Országos Komplex Tanulmányi Verseny megyei válogatójának.

A gyerekek egyebek mellett digitális kultúra, történelem, magyar irodalom, természettudomány, technika és földrajz témakörökön haladtak végig. Miután az esemény a Petőfi emlékévhez kapcsolódott, ünnepélyes megnyitóval köszöntötték egymást a Csongrádról, Hódmezővásárhelyről, Makóról, Szegedről és Szentesről érkezett csapatok. Mint azt a zsűri tagjai, Kissné Hatvani Erika és Varga Ildikó hangsúlyozták: fontos az együttműködés, hogy a gyerekek egyénileg megszerzett tudása összeadódjon a csapatmunkában.

– Alkalmanként egy objektív mérésre, visszacsatolásra szüksége van a gyerekeknek. Az, amitől a rendezvény összetett, hogy rengeteg hozzáadott értékkel találkoznak a gyerekek. Valamennyi komplex tanulmányi verseny egy külön ünnepi alkalom számukra. Gazdagodnak és gyarapodnak az itt szerzett élményekkel, kitekinthetnek a hétköznapi életből, a megszokott iskolai mindennapokból. Mindez fontos értéket képvisel az ő életükben. A felkészülés utáni megmérettetés, a versenyzés pedig mindannyiunk életének része – hangsúlyozta Varga Ildikó gyógypedagógus.

Csordás-Makó Ildikó általános igazgatóhelyettes hozzátette, a megyei válogató legjobbjai az országos tanulmányi versenyen szerepelhetnek majd Kaposváron.

A versenyen Digitális kultúra témakörben a 6. osztályosok között első lett Szabó Áron Hódmezővásárhelyről, a második helyen végzett Horváth Leila a csongrádi iskolából, harmadik pedig Kollár Brigitta Makóról. A 7. osztályosoknál Flekenstein Kevin szerepelt a legjobban Szegedről, Kollár Brigitta második lett Makóról, a vásárhelyi iskola tanulójaként pedig Gyurosovics Adrián a harmadik. Csapatversenyben a legjobban a vásárhelyi Aranyossy-iskola diákjai teljesítettek, másodikként a Szeged és Térsége Bárczi Gusztáv EGYMI tanulói, harmadikként a szentesi Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai végeztek. Őket a makói Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola Pápay Endre Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai

Módszertani Intézmény diákjai negyedik helyezettként, majd a csongrádi Kozmutza Flóra EGYMI Csongrádi Tagintézményének tanulói ötödikként követték.
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában