Programok

2023.03.08. 16:00

Makó készül az ünnepre

Munkatársunktól

A sajtótájékoztató helyszíne a polgármesteri iroda volt. Fotó: Szabó Imre

Makón háromnapos programsorozattal tisztelegnek a nemzeti ünnep 175. évfordulója előtt – hangzott el a március 15-iki rendezvényeket beharangozó városházi sajtótájékoztatón szerdán. Farkas Éva Erzsébet polgármester mellett Szikszai Zsuzsanna könyvtár- és múzeumigazgató, Zsámboki Erika, a Hagymaház igazgatója és Barna Gábor, a városmarketing-iroda vezetője beszélt a részletekről.

Megtudtuk: a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum már 13-án megkezdi az ünneplést egy irodalmi esttel. Délután 5-től a könyvtárban Tóth Péter Lóránt Latinovits-díjas versvándor és Kalló Béla színművész Petőfi és Arany barátságát eleveníti fel versek, naplórészletek, levelek segítségével. Másnap, 14-én délelőtt ugyanitt kézműves játszóházat rendeznek, a gyermekrészleg pedig a Ludas Matyi meseszínházat látja vendégül. 

Az ünnep előestéjén, március 14-én délután háromnegyed 6-tól a Magán Zeneiskola muzsikál Csikota József vezetésével a Kossuth-szobornál, majd 6-kor a Dr. Mihálka György vegyeskar énekel, utána pedig Lázár János honatya mond beszédet. Az est fáklyás-lovas felvonulással folytatódik, ami a Csanád vezért téri kopjafáknál ér véget. 

Itt ad ünnepi műsort Sasvári Sándor és lánya, Léna. A Hagymaház 15-én, délután 2-kor nyit Kocsis Dénes operaénekes tavaszköszöntő műsorával. Ugyancsak 15-én délután 2-től Kiskaska vásárt tartanak a Makovecz téren. Lesz bábszínház, fellép a Maros táncegyüttes, lehet kézműveskedni, jönnek tűzsonglőrök, a sztárvendég Polyák Lilla lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában