Hernádi Judit és Falusi Mariann is színpadra lép Újszegeden

2023.04.18. 16:04

Érkezik a Játékszín komédiája, felcsendül A varázsfuvola

Meghirdette újszegedi játszóhelyének színházi műsorát a Szegedi Szabadtéri Játékok. Zenés és prózai vígjátékok, néptánc és opera is várja a közönséget.

Munkatársunktól

Hét koncert és öt színházi előadás várja az Újszegedi Szabadtéri Színpad közönségét. Archív fotó: Karnok Csaba

A novemberben meghirdetett 7 koncert mellett 5 színházi előadást hívott meg a Szegedi Szabadtéri Játékok az Újszegedi Szabadtéri Színpadra. A Ligetben ezúttal is a zenéé és a jókedvé lesz a főszerep.

Július 7-én és 8-án a Játékszín sziporkázó vendégjátéka, a Menopauza kínál szórakozási lehetőséget a musicalrajongóknak. Bereczki Zoltán rendezése Hernádi Judit, Falusi Mariann, Tóth Enikő és Szőlőskei Tímea közreműködésével, fülbemászó slágerekkel nyújt bepillantást a női lélek rejtelmeibe.

Békebeli szerelmi bonyodalmak is helyet kaptak a kínálatban, műsorra került ugyanis a Szegedi Nemzeti Színház idei évadának egyik legnépszerűbb bemutatója, az Egy csók és más semmi is. A keresett válóperes ügyvéd családjának és ügyfeleinek romantikus kalandjai Juronics Tamás rendezésében korabeli látványvilággal és Eisemann Mihály slágereivel elevenednek meg július 15-én.

Az operaműfajt egy klasszikus remekmű, A varázsfuvola képviseli az idei palettán. Mozart remekét a debreceni Csokonai Színház vendégjátékában, Gemza Péter rendezésében tekintheti meg a közönség. A nagyszabású produkciót augusztus 4-én este játsszák. 

A Nemzeti Táncszínház és a Duna Művészegyüttes Héttorony című produkciója Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész szellemi örökségének állít emléket augusztus 12-én. A darabot, amelyben Kiss Ferenc zeneművei az Etnofon zenekar előadásában csendülnek fel, Juhász Zsolt Harangozó Gyula-díjas koreográfus állította színpadra.  

A nyári előadás-sorozatot Neil Simon egyik népszerű darabja zárja majd. Augusztus 18-án és 19-én a Veres1Színház és Nagy Sándor színész-rendező felső tízezerbeli krimibohózata, a Pletykafészek biztosít lehetőséget a felhőtlen szórakozásra. A produkciókra a jegyárusítás már megkezdődött. 

Az újszegedi színpad előadásainak híre mellett a nyári fesztivál programváltozásra is felhívta közleményében a figyelmet. A Dóm téri Ajándékkoncertet korábbi időpontban, július 1-jén tartják meg, így a Szegedi Szimfonikus Zenekar fellépésével indul a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszínpadának 2023-as évada.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában