Szentes

2023.04.24. 20:00

Kreatívan mutatták meg a szentesi értékeket - Fotók

M.A.

Hat helyi értéket mutattak meg friss szemszögből a fiatalok. Fotó: Majzik Attila

A játékos, fiatalos gondolatvilág köszön vissza a Tokácsli Galériában, a kulturális térben Az én Szentesem címmel nyílt fotókiállítás. A pályázatra szentesi kötődésű fiatalok képeit és kisfilmjeit várták, a diákoknak a helyi értéktár helyi kincsei közül hat érték valamelyikét kellett bemutatniuk. Mint Szabó Zoltán polgármester elmondta, a beérkezett mintegy 50 alkotás azt mutatja, sikerült megszólítani a fiatalokat, valamint Szentes értékeire is sikerült felhívni a figyelmet.

Nagy István, a Szentesi Fotókör vezetőjeként értékelte a képeket. Mint fogalmazott, azokat a képeket díjazták igazán, amelyekben van valami plusz, többlet: tartalmaz kreatív, ötletes hozzáadott értéket.

Süli Viktória négy fotóval indult a pályázaton, fényképezte a református nagytemplomot, a megyeházát és az ecseri templomromot is.

A nagytemplomot és a megyeházát azért választottam, mert nagyon tetszik az építészeti stílusa és rengeteg értéket őriz, a templomromnál pedig az azt körülvevő táj fogott meg. Remélem a képeinkkel sikerült felkelteni az érdeklődést a helyi értékek iránt

 – fogalmazott Süli Viktória.

A kiállítás április 29-éig látogatható, így a közönségdíjasra is addig lehet leadni a szavazatokat a Tokácsli Galériában. A közönségdíjas alkotó, valamint pályázat első három helyezettje a Kossuth téren, ünnepélyes keretek között veheti majd át a díjakat április 30-án.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában