Szentes

2023.05.27. 16:40

Ismét vár a Szentesi Nyári Szabadtéri Színház

Az Abigél kortalan történetéből készült színházi előadás érkezik egyebek mellett a Szentesi Nyári Szabadtéri Színházba. Az idei programsorozatot népzenei találkozóval zárják majd augusztus végén.

T. Sz.

Pokorny Lia. Archív Fotó: Sándor Judit

Húsz éve ad otthon a Megyeháza Konferencia és Kulturális Központ udvara a Szentesi Nyári Szabadtéri Színháznak. Ismét változatos programkínálatot ígérnek a szervezők, a Szentesi Művelődési Központ munkatársai. Színpadra lép mások mellett Molnár Piroska, Pokorny Lia, Bödőcs Tibor, Ullmann Mónika, Ötvös András, Oszvald Marika, Papadimitriu Athina. Lesz nyáresti operett gála a műfaj sztárjaival, népzenei találkozó, vígjáték, humorest és szóló fellépés. Érkezik a Szegedi Pinceszínház társulata, a Monarchia Operett, az Orlai Produkció két előadással is.

A szervezőelv minden évben hasonló: jókedvre hangoló, könnyed és szórakoztató nyári programot kínálnak közönségüknek. Mint megtudtuk, a tavalyi produkciók közül egyértelműen a veszprémi Pannon Várszínház vendégelőadása volt az egyik legsikeresebb. A Pál utcai fiúk című darabot telt ház előtt játszották. Idén ismét szerettek volna egy több generációt is megszólító, családi programot, ahol az ismerős, kortalan történetben minden korosztály megtalálja a maga üzenetét. Idén a Szegedi Pinceszínház Abigél című előadását választották, amely június 30-án látható majd. Pokorny Lia Füst című könnyed zenés estje pedig július 12-én látható. A hangulatot többek között Ella Fitzgerald, Gershwin, Edith Piaf, Nat King Cole, G. Dénes György és Cserháti Zsuzsa emlékének megidézése garantálja.

Az idei programsorozat záróakkordja egy, a helyi Művelődési és Ifjúsági Házban tartandó népzenei találkozó lesz. Valamennyi egyéb produkció helyszíne a megyeháza szabadtéri, ám mégis zárt udvara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában