Helyi kultúra

2023.05.23. 13:04

Négynapos programkavalkád Csengelén

Imre Péter

Május 26-tól négynapos programsorozat kezdődik Csengelén, a XXVII. Falunapokon, a centrum a piactér lesz. Pénteken 9-től 16 óráig a családi és gyereknappal rajtolnak a programok, 16.30-kor a faluházban megnyílik Torontáli Renáta festő kiállítása, majd 17 órától átadják a helybelieknek a Molnár Mihály szerkesztette Csengele krónikája című kötetet. A napot Tóth Marcell levéltáros Csengelei vitézek című előadása zárja a faluházban. Másnap 10 órakor gyülekeznek a találkozóra a motorosok, ezt követi az ünnepélyes műsoros megnyitó a piactéren. A felvonulást 16 órától tartják, majd jön a Tuti Buli Jessyvel, és 20 órától hajnal 3-ig diszkó Rekeszki Zoltánnal.

Vasárnap a 8 órási szentmisével kezdődik a nap, amit a mazsorettek és a fúvószenekar felvonulása követ a falu utcáin, majd kulturális műsor a József Attila téren, melyen szerephez jutnak a művészeti iskolások. A lovasok 10 órától délig gyülekeznek a piactéren, felvonulásuk 13.30-kor indul, a 14.30-as rendezvényen pedig láthatunk puszta ötöst és csikós bemutatót is. Az este a zene jegyében telik, 19 órától hajnal 3-ig, zenél Varga László és együttese, sztárvendég 22 órától az MC Hawer és Tekknő.

Pünkösdhétfőre a reggel 8 órakor kezdődő kispályás focitorna marad, ezt követi a falunapok zárása az eredményhirdetéssel.

 

 

Címkék#Csengele

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában