Helyi kultúra

2023.07.22. 13:42

Díszpolgárra tehetnek javaslatot a csongrádiak

Augusztus 14-ig várja Csongrád önkormányzata a helyiek javaslatait arra, hogy kik kapjanak kitüntetést a várostól idén.

Delmagyar.hu

Csongrádon minden évben az október 23-i ünnepi testületi ülésen adják át a városi kitüntetéseket. Idén is szeretne a testület díszpolgárt választani, emellett tervezik átadni a Pro Urbe díjat és a Város Közösségéért díjat is – írja az önkormányzat honlapja.

A csongrádiak javaslataikat írásban, aláírással ellátva elektronikusan és papíron is benyújthatják. A javaslatnak tartalmaznia kell a javaslattevő és a kitüntetésre javasolt személy nevét, elérhetőségét (lakcím, telefonszám, email cím), a kitüntetési javaslat indokolását egy A/4-es oldalnál nem nagyobb terjedelemben. A javaslatokat augusztus 14-ig lehet leadni a polgármesteri hivatal jegyzői irodáján, a Kossuth tér 7. szám alatt, vagy elektronikusan a [email protected], vagy a [email protected] e-mail címek valamelyikén.

A tájékoztatóból kiderül, hogy a díszpolgári címet azon személy kaphatja meg, aki jelentős, kiemelkedő munkájával, vagy életművével a városban, országosan vagy nemzetközi viszonylatban elismerést szerzett, és ezzel hozzájárult Csongrád város jó hírnevének öregbítéséhez. A Pro Urbe díjat a város érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett személyek, szervezetek, közösségek, akik/amelyek a városért kifejtett tevékenységükkel, alkotásaikkal kiemelkedően hasznos munkát végeztek, s ennek révén a város értékeit növelő, maradandó eredményeket értek el. A Város Közösségéért díj azon köztiszteletnek örvendő személyeknek, szervezeteknek, közösségeknek, őstermelőknek, egyéni vállalkozóknak, gazdasági társaságoknak, egyéb vállalkozási formákban működőknek adományozható, akik/amelyek az élet számos területének egyikén (például közszféra, gazdaság, környezetvédelem, kultúra, közművelődés) olyan kimagasló, példaértékű munkát folytatnak/folytattak, mellyel jelentős mértékben hozzájárulnak/hozzájárultak a szűkebb közösségük, illetve a lakosok életminőségének növeléséhez.

A kitüntetések odaítélésére a határidőre beérkezett javaslatok alapján, eseti bizottság tesz indítványt a képviselő-testületnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában