Szegedi hírek

2023.07.10. 18:26

Kedden nyílik az Ecsettel a Békéért tárlat

T. Sz.

Olasz Attila munkáit is kiállítják. Fotó: Olasz Attila

Az Ecsettel a Békéért című kiállítás nyílik meg július 11-én, kedden 15 órakor a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában. A Krajczáros Alapítvány nemzetközi művész gárdájának képeiből válogat a tárlat; mellettük Kovács Mária és Olasz Attila szegedi alkotók festményei is megtekinthetők.

Mint azt lapunknak Olasz Attila festőművész elmondta: régi ismeretség fűzi az alapítványt vezető Németh Istvánhoz, aki felkérte, csatlakozzon a nemzetközi kiállító művészekhez.

A béke művészi megfogalmazása véleményem szerint egy örök aktuális téma. Úgy válogattam össze a kiállítandó festményeket, hogy az elvont formanyelv és a konkrétabb megfogalmazás is helyet kapjon

 – hangsúlyozta Olasz Attila.

A békét talán leginkább megjelenítő virágmotívum két alkotásán is megjelenik. Két másik festményét most először láthatja a szegedi közönség. Egy izgalmas összművészeti eseményen vett részt még májusban, ahol a felkért alkotók fogalmakra reflektáltak; így születtek meg Olasz Attila Küzdelem és Játszma című művei. A küzdelem a dinamikus külső és belső összecsapást fejezi ki; a játszma pedig a felülemelkedés, a kiszolgáltatottság, a fent és lent lélektani problémáját sűríti egybe. Olasz Attilától összesen tíz, a béke témájára is reflektáló alkotás tekinthető meg az Agórában, egészen szeptember 10-éig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában