Helyi kultúra

2023.07.02. 08:20

Petőfit viszi színpadra a Forgatós

Szabó Imre

A darabból néhány részletet már láthatott a makói közönség. Archív fotó: Szabó Imre

Javában tart a Hagymaház szabadtéri színpadának zenés-táncos fesztiválja, a Makói Nyár. A programsorozatnak ezúttal is lesz helyi vonatkozású előadása: az Egy gondolat bánt engemet című darabban Petőfi Sándor életét dolgozta fel a makói Forgatós Táncegyüttes. Ezt július 21-én, este fél 9-től mutatják be. Aktualitását a költő születésének 200. évfordulója adja. 

Doktor-Bagaméri Andrea, az együttes asszisztense az előadást beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, hogy különböző formában már 2009 óta viszik színpadra a költő életútját – ebből állt össze a mostani kétszer 50 perces produkció. A Forgatós táncosai mellett ismert színészek – Gömöri Krisztián, Rédei Roland, László Csaba, Barkó Laura és Barkó Bálint, illetve Kecskeméti Bence színésznövendék, és a főszereplő, Dékány Sándor –, valamint a gyomaendrődi Körösmenti Táncegyüttes tagjai is bemutatkoznak a darabban. A produkció alapját a néptánc adja, emellett építenek az énekre és a színészi játékra is.

A főszereplő, Dékány Sándor – aki a költőt személyesíti meg – azt mondta, évről évre igyekszik a megjelenését és a lelkületét is a szerephez finomítani. Ez két-három hónapot vesz igénybe, többek között Petőfi-versek olvasásával készül. Doktor László művészeti vezető pedig arról beszélt, hogy a zenés táncszínházat már meghívták Mórahalomra, illetve Petőfi szülőhelyére, Kiskőrösre. A jövőben várható, hogy lesznek előadások Erdélyben is.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában