Szegedi hírek

2023.09.13. 20:47

Még a koktél is borból készül most a Dóm téren - Galéria

Megkezdődött Szeged őszi bormustrája a Dóm téren. Vasárnapig több mint száz pincészet várja az érdeklődőket a Dóm téren, ahol koncerteket is lehet hallgatni.

Timár Kriszta

Vasárnapig a borok kedvelői a Dóm téren válogathatnak a hazai pincészetek legjavából. Fotó: Karnok Csaba

A hagyományos szüreti felvonulással szerdán késő délután megnyílt Szeged őszi bormustrája, a 11. Bor tér. Sokan egyébként nem is várták meg a hivatalos kezdést: már órákkal az ünnepség előtt szinte teltház volt a Dóm téren. A nyári melegben rengetegen üldögéltek egy-egy pohár mellett a sörasztaloknál, volt, aki kisebb pikniket is rendezett házi süteményekkel. 

A rendezvényen a kulturált borfogyasztás jegyében csak üvegpohárból lehet inni: A Szeged címeres visszaváltható darabja 1500 forint, melyet 1200-ért vesznek vissza, a Bor tér emblémás, hazavihető pohár 1800 forint. Több mint 100 borászat nedűjét lehet ezekbe tölteni, 500 és 3000 forint közötti deciliterenkénti áron. Néhány borászat árul mustot is, illetve van boralapú koktél is a tér kínálatában. Nem csak bort lehet azonban kapni: az Aradi téren kézműves sörfőzdék is várják a habos ital kedvelőit, melyekből egy korsó 1200-1400 forint között van. De láttunk pálinkát is a rendezvény kínálatában, aki pedig nem iszik alkoholt egy ilyen helyen sem, fél liter ásványvizet 600, üdítőt 800 forintért kap. 

Ami az ételeket illeti: a sós perec 1500, a kürtős kalács 1800 forint. A lepények 2000-3500 forint közti áron kaphatók, egy pizzaszelet 890 forint. És vannak melegkonyhás vendéglátók is, ha valaki vacsorázni is a rendezvényen szeretne. A Bor tér idén is készpénzmentes, vagyis csak bankkártyával, illetve Festipay-kártyával lehet fizetni.

A színpadokon esténként koncerteket tartanak, csütörtökön például Peter Šrámek lép fel. Kísérő rendezvényként a Dugonics téren szombaton és vasárnap 19.30 órától filmvetítést tartanak: 14-én A koncert, 15-én pedig a Másnaposok című alkotás lesz látható. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában