Helyi kultúra

2023.10.06. 19:00

Tűzvarázs a könyvtárban – Galéria

Kiss Anna

Rengetegen voltak kíváncsiak a három alkotó munkájára. Fotó: Karnok Csaba

A tűzzel varázsol Kovács Gyuláné, Lele Istvánné és Nagy Miklósné Algyőn, ahol a könyvtárban kiállításuk nyílt pénteken. Nagyon sok érdeklődőt vonzott a tárlat, hármuk művészete összehozta péntek estére a Tisza-parti község közösségét.

Molnár Áron polgármester nyitotta meg a kiállítást, aki arról beszélt, hogy nem kell egyesületet alapítani, nem kell nagy dolgot csinálni, egyszerűen tudni kell az embereket megszólítani, hogy jöjjenek el. Kiemelte, hatalmas dolog az, ha valaki önmagát amatőrnek gondolva feltárja a lelkét a saját közössége előtt, mert a mai világban többet mutatni magunkból, mint amennyit elvárnak, mindig veszélyes, abban a pillanatban törékennyé válunk.

Az Algyői Tűzzománc Kör egyik tagja, Nagy Miklósné a megnyitón elmondta, 2014-ben sajátították el a tűzzománc technika alapjait és 2017 óta foglalkoznak komolyabban vele, hetente találkoznak hárman, mindenki a saját témaválasztásának megfelelően dolgozik. Hozzátette, nem mindig az jön ki elsőre a kemencéből, amit elterveztek, de hatalmas türelemmel alkotnak, újrakezdik a művet. Kiderült, vannak közös alkotásaik is, az egyik Kopasz Bálint olimpiai bajnoknál van, akinek Algyő címerét készítették el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában