Helyi kultúra

2023.11.27. 18:10

Betlehem és labirintus Kisteleken

Idén is bővült és meglepetést is tartogat a kistelekieknek a Szent István téren kialakított adventi, ünnepi helyszín, amit a hétvégén láthatnak teljes pompájában. December 3-án forralt bor és forró tea mellett, ünnepi műsor várja majd a város lakóit.

Imre Péter Géza

Vasárnap délután így nézett ki az ünnepi díszítés a Szent István téren. Fotó: Imre Péter

A buszból már korábban is láttam, hogy szorgos kezek építik Kisteleken, a Szent István téren a karácsonyt váró adventi ünnepek helyszínét, vasárnap délutánra – amikor átugrottam fotókat készíteni – pedig már sok minden a helyére került. Újra hatalmas fenyőfának „öltözött” a kedvelt szökőkút, a közelében helyezték el az árus bódékat, ahol majd kézműves termékeket vásárolhatunk, akár karácsonyi ajándéknak a fa alá. A munkák a héten zárulnak.

Életnagyságú betlehemes életkép épült, elkészítéséhez a lakosság segítségét is kértük, és természetesen Mikulásház is várja majd a gyerekeket, szüleikkel és nagyszüleikkel. Az ünnepi világítást adó fényfüzérek a helyükre kerültek, és újdonság a kicsiknek a szalmabálákból kialakított labirintus, melynek közepén karácsonyfa várja őket

 – sorolta Domonics János, Kistelek alpolgármestere. Elárulta, hogy a munkában tevékeny részt vállalnak a polgármesteri hivatal dolgozói Nagy Sándor polgármesterrel és természetesen Domonics János alpolgármesterrel.

A hagyományos adventi „díszletet” az utóbbi 2-3 évben folyamatosan fejlesztette, megújította valamivel az infrastruktúrát és a díszítést biztosító önkormányzat – tudtuk meg. Az oktatási intézmények, a civil szervezetek műsorral, fellépőkkel, étel- és ital felajánlásokkal csatlakoztak az együtt ünnepléshez. Így lesz az idei első adventi vasárnapon, aminek a programja december 3-án, 17 órakor kezdődik a Szent István téren, ahol lesz kézműves vásár, a Hétszínvirág és a Szivárvány Óvoda műsora, ételkóstolók, forralt bor és forró tea. A plakát arra is figyelmeztet, bögrét mindenki vigyen magával! A téren a már említetteken kívül meglepetés várja a látogatókat – árulta el Susánszki Benjamin, a városi rendezvényszervező-csapat vezetője.

A helyszín népszerű, amit az is bizonyít, hogy tavaly alkalmanként több százan vettek részt a karácsonyváró napokon. Valószínűleg így lesz ez ebben az évben is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában