Szegedi hírek

2023.12.09. 15:43

A Mikulás felügyelte a karácsonyi játékosztást (Fotók)

Karácsonyi játékosztást tartott az Árpád téren szombat délelőtt a Mátrix Alapítvány. A gyerekek maguk szedegethették össze ajándékaikat, a logisztikában a Mikulás is segédkezett.

Timár Kriszta

Fotó: torokjanosphoto.hu

Hatalmas tömeg gyűlt össze szombat délelőtt az Árpád téren. A Mátrix Közhasznú Alapítvány itt tartotta meg első játékosztását, ahol több száz gyereknek elegendő karácsonyi ajándéknak valóból lehetett válogatni. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, októberben hirdették meg az adománygyűjtést: az ország 9 ezer Foxpost automatájába lehetett betenni az adományokat, amelyeket ingyenesen juttattak el az alapítványhoz. Mint mesélte, az őszi szünetig több mint 8 ezer cipősdoboz érkezett hozzájuk, amelyek tartalmát aztán gondosan átválogatták, hogy valóban csak jó állapotú, tiszta játékok kerüljenek a rászorulókhoz. Ezekből osztottak szombaton.

Azoknak, akik korábban már részt vettek csomag- vagy ételosztásunkon, küldtünk meghívót. De kaptak oktatási intézmények és a szociális ellátórendszerbe tartozók is. És persze azokat is szívesen vártuk, akik csak mástól hallottak az eseményről 

– mondta Rácz Anett. Beszélgetésünk közben egy középkorú hölgy érdeklődött, mi ez a tömeg a téren. Amikor megtudta, hogy játékokat osztanak, mosolyogva csak ennyit mondott: "Ó, de rendesek!"

Az ajándékozáson részt vett a Mátrix Alapítvány Mikulása is, aki programját azzal kezdte, hogy lőtt néhány szelfit a tömeggel. Ezt követően leginkább az volt a dolga, hogy a felnőtteket rendszabályozza: többször kellett felszólítani őket, hogy jöjjenek ki a játékos dobozok közül és hagyják a kicsiket válogatni. Ők ugyanis egyszerre lephették el a területet és dúrhatták az ajándékkupacokat.

Viki, Noel és Zéti a nagypapájukkal érkeztek. A hétéves hármas ikrek boldogan mutatták, milyen kincseket találtak. Viki egy sellőbarbit és több plüssállatot hozott el, öccsei kisautókat, mesefigurákat. – Ebből jut a szomszéd kisgyereknek is – mosolygott Miklós Lajos, miközben azt nézte, milyen nagy örömöt okoz ez a pár használt játék unokáinak. – Nagy segítség ez, különben nem biztos, hogy túl sok minden lenne a karácsonyfa alatt – mondta.

A játékosztás jövő hét szombaton is folytatódik. A részletek a bohocdoktor.com oldalon olvashatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában