Helyi kultúra

2023.12.11. 21:30

Napszínes – Ilyen mikulást még senki se látott

Kiss Anna

Kemény napokat élt meg a nagy szakállú. Fotó: Kiss Anna

Lassan fejre állok, annyi munkám van – szoktuk mondani, mikor a teendőink egyre csak sokasodnak napról napra és nem látjuk a feladataink végét. Nos, a mikulás nemcsak gondolta vagy mondta, hanem meg is tette a napokban. Azt, hogy ezt lassan vagy gyorsan tette, senki sem látta, de az biztos, hogy rendesen elfáradt a csomagok kiszállításában.

A dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarában érte a „baleset", ahol vélhetően épp az egyik, ajándékkal teli zsákjáért nyúlt volna, amikor a fenyőágak közé borult, majd égnek álló lábakkal meg is pihent ott.

A zsákok számát tekintve úgy tűnik, hogy Kiskundorozsmán rengeteg gyermek volt jó az elmúlt egy év során is, így nem csoda, hogy a szegény öreg télapó elfáradt a nagy munkában. Bízunk benne, hogy azóta a segítségére sietett már valaki az ott dolgozók közül, és minden csomag a megfelelő csizmácskába került december hatodikára.

Én pedig már csak abban reménykedem, hogy az utcánk felé közlekedő futárok nem járnak így a több ezer csomag kiszállítása közben, és még az ünnepek előtt befutnak az online rendelt ajándékaimmal. Különben én borulok fejjel a fenyőbe karácsonykor...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában