Csongrád-Csanád vármegye

2023.12.25. 18:45

Vetélkedőt hirdetett a vármegyei önkormányzat

Középiskolások és általános iskolák felső tagozatos diákjai számára hirdetett vetélkedőt a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat. A téma a hungarikumok és a nemzeti értékek.

Imre Péter Géza

Tiszavirág a Partfürdőn. ILLUSZTRÁCIÓ: Karnok Csaba

Kétfordulós vetélkedőt szervez középiskolások és általános iskolák felső tagozatos diákjai számára a Csongrád-Csanád Vármegyei Önkormányzat. A téma a hungarikumok és a nemzeti értékek, azon belül is a Csongrád-Csanád vármegyei értékek – olvasható az önkormányzat honlapján.

A versenyen négy fős csapatok indulhatnak a vármegyei oktatási intézményeiből. Egy iskolából több csapat is nevezhet, de egy osztály csak egy csapatot állíthat ki. A versenyre online kell regisztrálni a www.csongradcsanad.hu/hungarikumvetelkedo felületen január 8-án reggel nyolc órától január 19-én 12 óráig. A regisztráció e-mail címhez és jelszóhoz kötött. Meg kell adni egy emailcímet és egy jelszót. A csapatoknak olyan fantázianevet kell kitalálniuk, amely kötődik a hungarikumokhoz vagy nemzeti értékekhez. Természetesen meg kell adni a csapattagok nevét, az iskola nevét, a települést, ahol az iskola található. Szükséges még az osztály és az osztályfőnök, vagy felkészítő tanár megnevezése. itt kell kiválasztani a kategóriát is, azaz hogy középiskolás vagy felső tagozatos csapatról van-e szó.

A játék első fordulója két részből tevődik össze. 20, a hungarikumokhoz kapcsolódó kvízkérdésre kell válaszolni 45 percen belül. A kvízt február 1-én 14 órától február 29-én 12 óráig lehet kitölteni laptopon vagy asztali gépen. H több csapat is azonos pontszámot szerez, akkor a rangsorolás a kitöltésre fordított idő alapján történik. 

A játék második részében a csapatoknak írnuk kell 2000-3000 karakter terjedelemben egy mesét, amely egy vagy több Csongrád-Csanád vármegyei értéktári elemet is tartalmaz. A mesét rajzzal is illusztrálni kell, majd február 29én 12 ráig el kell küldeni az [email protected] email-címre.

A döntőbe 5 általános iskolás és 5 középiskolás csapat jut. A csapatokat az első forduló eredményéről emailen értesítik.

A döntőt áprilisban rendezik meg az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Itt már személyesen kell megjelenniük a csapatoknak és felkészítő tanáraiknak. Itt játékos vetélkedőket tartanak, amelyek eredményének figyelembe vételével alakul ki a végső sorrend.

Az eredményhirdetés és a nyeremények átadása ünnepélyes keretek között történik. Kategóriánként az első három helyezett csapat tagjai és felkészítő tanáraik értékes – a vármegyei értéktár elemeit is tartalmazó – ajándékokat vehetnek át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában