Csongrád-Csanád vármegye

2024.01.24. 15:40

Jogászbálon gyűlt össze a vármegye jogászsága

Tamási Anna Éva

Görög Márta elnök a Jogászbálon számolt be a tavalyi sikeres programokról. Fotó: Kis Ferenc Mátyás

Idén is megrendezte a Magyar Jogász Egylet Csongrád-Csanád Megyei Szervezete szakmai-közéleti tevékenységének emblematikus eseményét, a Jogászbált. A rendezvény amellett, hogy kiváló lehetőség a szakmai eszmecserére, erősíti a vármegyei jogászi hivatásrendek közötti kapcsolatot, együttműködést. Az eseményen részt vettek a jogászi hivatásrend képviselői, így többek között a bíróság, az ügyészség, az ügyvédi kar, a közigazgatás, az egyetem, a rendőrség vezetői, jeles tagjai is.

A jó hangulatú rendezvényt Trócsányi László, a Magyar Jogász Egylet elnöke nyitotta meg, amely ismételten kiváló alkalmat nyújtott a szakmai kérdések mellett a kötetlen beszélgetésre, felhőtlen kikapcsolódásra is.

Görög Márta, a MJE Csongrád-Csanád Megyei Szervezetének elnöke báli köszöntőjében megemlékezett az elmúlt év egyleti eredményeiről.

Alapvető célunk a jogász hivatásrendek közötti szakmai, tudományos diskurzus támogatása, élénkítése, ennek érdekében évről-évre a jogászság jelentős részét érintő tematika mentén szervezzük szakmai és tudományos rendezvényeinket. A tavalyi évben többek között Csák Zsolt, a Kúria büntetőjogi és Orosz Árpád, a Kúria polgári jogi kollégiumának vezetői tartottak előadást. Ősszel a frissen bevezetett építményi jog témakörében Bogdán Tibor kormánybiztos, az ingatlannyilvántartási törvényről pedig Tóth Balázs, a Miniszterelnökség főosztályvezetője részvételével szerveztünk nagy sikerű konferenciát. Emellett tavaly első alkalommal hirdettünk tudományos mű írására pályázatot a digitalizáció jogi hatásai témájában

 – sorolta az elnök. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában