Gasztronómia, kultúra és szórakozás vár a látogatókra

2024.02.26. 16:20

A XX. Sokadalomra készül Mórahalom

Arany T. János

Minden évben nagy siker. Lázas készülődés előzi meg a térség legfontosabb kulturális rendezvényét, a Homokháti Sokadalmat, amit idén huszadik alkalommal rendez meg Mórahalom. Fotó: Török János

Július elején rendezik meg Mórahalmon a hagyományos Homokháti Sokadalmat. A térség fesztiválja egy hétvégén keresztül, július 5. és 7. között kínál kulturális, művészeti, gasztronómiai és szórakoztató programokat a járásból, az ország távolabbi régióiból és külföldről érkező vendégeknek.

Korábban a városi ünnep a szüret volt szeptemberben, de amikor elkészült az Aranyszöm Rendezvényház, úgy gondoltuk, léptékváltás történt a kultúrában. Ennek megfelelően, a térségi szerepvállalás jegyében indítottuk útnak a programsorozatot, aminek a neve is jelzi, ez a Homokhátság rendezvénysorozata

 – mondta Duka Félix, a fesztivál alapító-szervezője. A Sokadalom a térség egyik legnagyobb fesztiváljaként a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktár része. 

– Azzal a szándékkal hoztuk létre a Homokháti Sokadalmat, hogy a város olyan közösségi programot tudjon ajánlani vendégeinek, ami nemcsak Mórahalomnak, hanem a térség településeinek is szól  – tette hozzá a fesztiválszervező.

Lesz sörfesztivál, grillezés, kemencében sült ételek bemutatója, lecsófesztivál és saslikkóstoló. Az ipari parkban működő egyik cég 2024 saslikot ajánlott fel az eseményre. A kóstolók sorából nem maradhat ki idén sem Nógrádi Zoltán polgármester ágyaspálinkája, aminek már komoly rajongótábora alakult ki az elmúlt években. A gyerekeket műfüves gyerekudvar várja. Az események két színpadon zajlanak. A fellépők közt ott lesz Curtis és Kökény Attila, de lesz operettgála is. A Sokadalom állandó kulturális kísérőrendezvénye a határon túli néptáncfesztivál. Egy másik kísérőrendezvény a helyi Gazdakör aratómiséje: az ünnepségsorozat alatt ünnepi szentmisét és kéveszentelést tartanak a learatott búza tiszteletére, majd aratóbállal zárul a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában