Számos szolgáltatást nyújtanak a makói nyugdíjasklubok

2024.02.20. 14:20

Farsangi mulatság a Királyhegyesi utcában – Galéria, Videó

Mit nyújtanak az önkormányzati nyugdíjas klubok tagjaiknak? – erre is kíváncsiak voltunk, amikor a Királyhegyesi utcaiban a minap megnéztük, milyen ott a farsangi mulatság.

Szabó Imre

A Királyhegyesi utcai klubban kitűnő volt a hangulat. Fotó: Szabó Imre

A Makói Egyesített Népjóléti Intézmény a városban a Királyhegyesi és a Munkás utcán működtet minden munkanapon nyitva tartó nyugdíjas klubot. Az előbbi, amely Bányai Júlia nevét viseli, a napokban farsangi mulatságot rendezett: az időseket rövid, vidám jelenetekkel, tombolahúzással szórakoztatták, és persze kapott fánkot mindenki. A jó hangulatú rendezvényre a másik, Munkás utcai klub tagjai is eljöttek.

Jól érzem itt magam, szeretek ide járni 

– mondta a mulatozók egyike, Badó Lászlóné. 

Jó a társaság. Ez igazi kikapcsolódás

 – tette hozzá.

A körzet önkormányzati képviselője, a civilben orvos Hadik György déligyümölcsöket hozott a farsangozóknak. A Délmagyarországnak azt mondta, azért jó, hogy vannak ezek a klubok, mert az idősek legnagyobb problémája a magány, a szociális elszigetelődés.  

 

Sokan közülük otthon ülnek, köznapi problémákon rágódnak, más szinte eszükbe sem jut. Erre jelenthetnek gyógyírt az itteni összejövetelek, a találkozások, beszélgetések egymással

 – hangsúlyozta.

Mint korábban megírtuk, a vártnál kedvezőbben alakult rezsikiadásoknak köszönhetően a makói képviselő-testület tavaly októberben úgy döntött, jelentősen mérsékli az önkormányzati fenntartású idősklubok térítési díjait: 277 forint helyett csak 150-et kell fizetni naponta, azaz havonta nagyjából 3 ezret. Hogy ezért mit kapnak cserébe a klubtagok?

Reggel fél 8-tól délután fél 4-ig lehetnek a klubban, ahol napi rendszerességgel szerveznek nekik testi-lelki karbantartást jelentő, szórakoztató programokat 

– tudtuk meg Szabó Zoltántól, a gondozási csoport szakmai vezetőjétől. Emellett olvashatnak újságot, tévézhetnek, sőt aki igényli, lezuhanyozhat, kimoshatja a ruháit. Masszőr, fodrász és pedikűrös ugyancsak jön időnként. 

Közösen eljárnak helyi rendezvényekre, olykor kirándulnak is

 – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában