Helyi kultúra

2024.02.28. 08:40

Szabadtéren mutatják be a Tesla-musicalt

Az év színházi eseménye lesz Szentesen a Nikola Tesla musical show májusban. Az elképesztő látványvilágot és kiváló szereplőgárdát felvonultató előadásra már megindult a jegyértékesítés.

Darók József

Már kaphatók a jegyek a Tesla-musicalre –jelentették be a sajtótájékoztatón. Fotó. Darók József

Évek óta tervezgették már a budapesti TBG Productions képviseletében Vona Tibor producerrel, hogy Szentesre hozzanak egy igazán nagyszabású színpadi produkciót

 – közölte az üdülőközpontban tartott sajtótájékoztatón Szabó Zoltán Ferenc polgármester. A polgármesteri hivatal és több intézmény összefogásával valósul meg a Nikola Tesla – Végtelen energia című musical show bemutatása a városban, a fő szervezéssel az üdülőközpontot bízták meg.

A polgármesteri hivatal és több intézmény összefogásával valósul meg a Nikola Tesla – Végtelen energia című musical show bemutatása a városban.
Fotó: Darók József

Tesla a 19–20. század zseniális személyisége volt, talán Arisztotelésszel, Leonardo Da Vincivel említhető egy lapon. Bár szerb származású, mégis Budapesten indult pályafutása, aminek során 146 szabadalma volt, számos találmánya, például a váltóáramú motor ma is szolgálja az emberiséget – hangzott el a tájékoztatón.

A május 31-én Szentesre érkező produkció producere, kreatív ötletgazdája, Vona Tibor elmondta, éppen négy éve volt a musical ősbemutatója. Azt a küldetést szánták a Teslának, hogy kilépjen a nemzetközi színtérre. A 180 ember munkájával, 24 fős tánckarral létrejött produkció túl van a 80. előadáson, amiben LED-falak segítségével Prágától a Niagara-vízesésig 28 helyszín vonul fel – közölte Vona Tibor. Szentesre az első szereposztást hozzák. Abban kap helyet Szabó Máté is, aki a címszereplő legjobb barátját, Szigeti Antalt alakítja. Mint a szerepéről a művész elmondta, próbál ennek a nem könnyű embernek olyan értékeket közvetíteni, amire Tesla nem igazán vevő.

Az üdülőközpont ügyvezetője, Kerekes Valéria arról tájékoztatott, már megindult a jegyértékesítés a jegy.hu felületen, illetve az ifjúsági házban, és a szentesi lakcímkártya felmutatásával kedvezményes belépő váltható.

A Pusztai László Sporttelepen, a sportszálló melletti területen építik fel a színpadot és a nézőteret, ahol egy felejthetetlen szabadtéri színházi élménnyel szeretnék megörvendeztetni a szentesieket. Célként megfogalmazták, ezer embert szeretnének leültetni azon az estén. 

Egy rizikófaktor rondíthat bele az elképzelésekbe, amennyiben viharos szél támadna, erre az estre biztosítva van az előadás, egyébként igyekeztek szélvédett helyszínt találni – hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában