Helyi kultúra

2024.02.08. 08:20

Vasárnap kezdődik a Házasság Hete

Koós Kata

A programokkal azt igyekeznek hangsúlyozni a szervezők, hogy minden kihívása mellett házasságban élni öröm. Archív fotó: Karnok Csaba

Állandó megújulásban – ez a mottója idén a Házasság Hete programsorozatnak, amelynek szegedi eseményeit a Szeged-Csanádi Egyházmegye Pasztorális Helynökségének CsaládKözPontja szervezi. A február 11. és 18. között zajló, országos rendezvényfolyam célja most is a figyelem felhívása a házasság értékeire. 

Ráhangoló programként február 8-án Így házasodtak ők címmel kamaratárlat nyílik a Somogyi-könyvtárban, amely a történelmi nagy szerelmek, híres házasságok irodalmába nyújt bepillantást. 

Szombaton Randinap szlogennel párkapcsolati képzést tart a Szegedi Baptista Gyülekezet a Hétvezér utcai Offline Közösségi Térben. 

A nyitómisét vasárnap 10 órakor a dómban celebrálja Martos Levente Balázs, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke. 

A jövő héten a Belvárosi Mozi romantikus filmeket kínál, február 12-én Tóth László párkapcsolati coach és Tóthné Gulyás Gabriella dúla tart előadást a Somogyi-könyvtárban. 13-án a Katolikus Házban erőszakmentes kommunikáció műhelybe várják a párokat, a Református Közösségi Házban a párkapcsolatban viselt maszkok lesz az előadástéma. 14-én a József Attila Tanulmányi és Információs Központban a párkapcsolati kasszát veszik górcső alá. 15-én az 55. életévüket betöltött házaspárokat hívják egy játékos estére a Katolikus Házba. 16-án kisgyermekes pároknak tartanak workshopot a Somogyi-könyvtárban, 17-én a Szent Gellért Fórumban rendeznek vacsoraestet. 

A programokra regisztrálni a pasztoralis.hu oldalon lehet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában