Szegedi hírek

2024.03.09. 15:01

Akciós könyveket kínáltak a TIK-ben – Fotók

Timár Kriszta

Népszerű volt a szombati könyvbörze a TIK-ben. Fotó: Karnok Csaba

Több mint 300 címmel érkezett a HVG Könyvkiadó szegedi garázsvásárára, melyet szombaton tartottak a SZTE TIK-ben. Természetesen már a nyitáskor, délelőtt 10 órakor hatalmas volt a tömeg, hiszen a legnépszerűbb kiadványok ilyenkor gyorsan elkelnek. Nem véletlenül: akár 70 százalék kedvezménnyel hozzá lehetett jutni bizonyos könyvekhez, de rengeteget kínáltak féláron is. Ráadásul nem szépséghibás példányokat hoztak, ugyanazt a minőséget lehetett megtalálni az asztalokon, mint egy könyvesboltban. A legkisebb kedvezmény, amit adtak, 20 százalék volt – ezek a legújabb megjelenésekre vonatkoztak.

A kisgyermekes családok jártak talán a legjobban, mert sok mesekönyv volt 70 százalékkal leárazva. De találtunk jó áron szakácskönyveket, önfejlesztő könyveket, illetve pszichológiai vagy éppen üzleti tematikájú kiadványokat. A börzézők többsége 4-5 könyvvel állt sorban a pénztárnál, de többeket láttunk, akik több mint 10 kötetet válogattak össze maguknak. És bár a helyszín nem volt alkalmas arra, hogy a kiadványokkal hosszabban lehessen ismerkedni, ez sem tartotta vissza a könyvszeretőket: a sarokban ülve, guggolva lapozgatták a kiválasztott darabokat, hogy eldöntsék: hazaviszik-e. Úgy láttuk, nem sokan voltak, akik üres kézzel távoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában