Szegedi hírek

2024.03.05. 18:45

Alig várják az operaénekesek a bemutatót – Galéria

Sugárzó jókedv hatotta át a Szegedi Nemzeti Színház közönségtalálkozóját, amelyet Ránki György Pomádé király új ruhája című operájának közelgő bemutatója apropóján rendeztek kedden a Reök-palotában. Az operaénekesek elmondták, alig várják, hogy meghódíthassák a bájos, vidám mesével a gyerekközönség szívét.

Koós Kata

Szélpál Szilveszter és Tötös Roland játssza az egyik szereposztásban a csibész takácspárost. Fotó: Gémes Sándor

A címszerepben Cseh Antal ölti majd fel a névnapi ünnepségére rendelt csodakelmét, amelynek látványát csak az okos és becsületes emberek élvezhetik. A közönségtalálkozón kiderült, hogy basáskodó, falánk és hiú karaktere Toronykőy Attila rendezésében felettébb szerethető figura lesz. A rendező tíz évvel ezelőtt már színpadra álmodta a gyerekoperát Szegeden, ám most egészen új produkció vár a közönségre. A Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével ezúttal a zeneszerző eredeti szándéka szerint, teljes pompájában csendülnek fel Ránki virtuóz dallamai.

Az operaénekesek az est során ízelítőt is adtak a készülő produkcióból. Bemutatkozott az előadás két fenegyereke, Szélpál Szilveszter és Tötös Roland is, akik a zsivány takácspáros, Dani és Béni szerepében szövik majd serényen a kalamajkát. Dobszay Péter zeneigazgató úgy fogalmazott, végre a tenor és a bariton nem lesznek egymás ellenségei a színpadon. Sőt, éppen ellenkezőleg, ahogy a két operaénekes az életben is, úgy most a deszkákon is összeszokott, jó baráti párost alkot.

A Pomádé király udvari bolondját, Dzsufit alakító Ferenczy Orsolya nevetve megjegyezte, karaktere nagyon közel áll személyiségéhez, mert felettébb eleven és okos. A ruhamester bőrébe bújó Réti Attila pedig úgy fogalmazott, minden énekhanghoz játék tartozik, így biztosan nem unatkoznak majd a gyerekek. Dobszay Péter hozzátette, hogy ugyanakkor bőségesen lesz olyan jelentésréteg is a produkcióban, amely a felnőtt közönséget célozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában