Helyi kultúra

2024.04.25. 17:30

Autót is toltak a makói diákok – Fotók, Videó

Szabó Imre

Autót kellett tolni, traktorgumit húzni és farönköket cipelni a Hollósy Kornélia utcai parkolóban azon a Szent György napi, extrém elemeket is felvonultató csapatversenyen, amelyen a négy makói középiskola fiataljai mérték össze tudásukat, kitartásukat.

A megmérettetés egyik szervezője, Kővágó Attila pályabíró azt mondta a Délmagyarországnak, hogy az először két éve megrendezett vetélkedő fő célja a csapatépítés, a diákok közötti együttműködés erősítése volt. Azért épp Szent György napjára tűzték ki, mert ő a rendvédelemben dolgozók védőszentje – ez tehát egyfajta tiszteletadás feléjük.

Minden versenyre benevezett társaság hat fős volt – négy lány és két fiú. A már említett számokon kívül a Juhász Gyula Gimnáziumban sportlövészet, a Hagymatikum tanmedencéjében búvárúszás, a Petőfi parkban pedig futás volt a feladat. A diákok szemmel látható lelkesedéssel vetették bele magukat a feladatokba. 

Az egész délelőtt tartó versenyszámok eredményeinek összesítését követően az Erdei János Sportcsarnokban kötélhúzásra is sor került, ezzel döntve el a végső sorrendet. Az első helyen a József Attila Gimnázium végzett, a második a Juhász Gyula Református Gimnázium lett, a bronzérmen pedig holtversenyben a Galamb József Agrártechnikum és a Návay Lajos Technikum osztozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában