Helyi kultúra

2024.04.19. 08:30

Levelező gimnázium indul Kübekházán

Timár Kriszta

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Ősztől gimnáziumi képzés indul Kübekházán. Az önkormányzat a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium felnőttoktatási tagozatával állapodott meg az oktatás beindításáról, amely teljesen ingyenes lesz. 

Önkormányzatunk ezzel a lehetőséggel azoknak szeretne segíteni, akik készek a péntek délutánjukból nagyjából három órát rászánni arra, hogy érettségit szerezzenek, fontosnak tartják a jövőjük szempontjából a más gimnáziumokkal egyenértékű bizonyítvány megszerzését

 – mondta Molnár Róbert polgármester. 

A képzésre beiratkozhat mindenki, aki a tankötelezettség életkorát betöltötte és még nincs érettségi bizonyítványa, de úgy gondolja, hogy annak megszerzése munkahelye megtartása, fizetési besorolása vagy éppen álláskeresése sikere szempontjából hasznos lehet, vagy aki felsőfokú tanulmányokat szeretne megkezdeni. A képzés 3 éves.

Beiratkozáshoz a polgármesteri hivatalban kérhető jelentkezési lapot kell kitölteni, saját kezűleg aláírni, majd május 17-ig visszajuttatni. A jelentkezési laphoz csatolni kell a legmagasabb iskolai végzettséget tanúsító bizonyítvány fénymásolatát. A tanulónak térítési díj- és tandíjfizetési kötelezettsége nincs, nem kell tankönyveket vásárolni, nem kell külön fizetni a fénymásolatokért, és nincs külön díja a beszámoló vizsgáknak sem.

A tantárgyak azonosak a nappali tagozatos gimnáziumok tantárgyaival: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, fizika, kémia, biológia, földrajz, digitális kultúra, művészettörténet, természettudomány, állampolgári ismeretek, médiaismeret. A konzultációkat péntekenként tartják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában