Könnyűzenei konferencia Vásárhelyen

2024.04.16. 10:00

Rock and roll a Viharsarokban

Tábori Szilvia

Tavaly könnyűzene történeti kiállítás is színesítette a programot; főként Sulyok Csaba saját gyűjteményéből. Archív fotó: Tábori Szilvia

Fotó: Tábori Szilvia

A II. Dél-alföldi Könnyűzene-történeti Konferenciát rendezik meg május 4-én, szombaton 9-től 14 óráig, a Németh László Városi Könyvtárban. Az eseményt szervező Sulyok Csaba célja felhívni a figyelmet a régió könnyűzenei múltjára, annak kulturális és közösségépítő értékeire. Az előadók között lesz a szegedi Pleskonics András Plesi, a rocktörténet oktatója, újságíró, rádiós szerkesztő, kulturális szervező, aki 2020-ban megkapta a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat elismerést. Meghívott vendég Vadász János, a szegedi Városi Rock Klub vezetője, Budapestről érkezik Vass Norbert, a „Volt egyszer egy beatkorszak” blog szerkesztője, könnyűzenei szakíró. Sulyok Csaba pedig a hódmezővásárhelyi Vörös Görények zenekar 1978 és 1981 közötti történetéről beszél majd.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában