Meseországban érezték magukat a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok

2024.05.26. 10:32

Ötezer gyermeket ünnepelt az ÁGOTA Közösség gyermeknapon

Vérszerinti szüleiket nélkülöző gyermekek arcára csalt mosolyt a szegedi központú ÁGOTA Közösség gyermeknapon. Az ország 13 megyéjéből érkező nevelőszülőknél és lakásotthonokban élő gyermekek és fiatalok a gyermekparadicsommá változott Bács-Kiskun megyében lévő ÁGOTA Falván tölthettek egy önfeledt napot.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

A világon számos országában ünneplik a gyermeknapot, mint a gyermekek jólétéért folytatott szakadatlan küzdelem napját. Magyarországon május utolsó vasárnapja a gyermekek ünnepe, de sok helyen május utolsó hétvégéje végig csak a gyermekekről szól.

Az ÁGOTA Közösség valódi gyermekbirodalmat hozott létre Bács-Kiskun vármegye szívében, ahol az év minden napja gyermeknap a vér szerinti családját nélkülöző fiatalok számára.

A szegedi központú ÁGOTA Közösség nagy családjának ötezer tagja lépett be ezen a napon a gyermekvédelmi komplexum kapuján. A szervezők, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató és az ÁGOTA Alapítvány célja az volt, hogy a gyermekek egy önfeledt, játékokban, élményekben és finomságokban gazdag napot töltsenek el egymás társaságában, és átérezzék: ez a nap csakis róluk szól.

Ez a nap ugyan a gyermekekről szólt, ám a közösség nagy családjának minden tagja jól szórakozott. Az ÁGOTA Gyermeknapon önkénteseink, kollégáink, a kísérők és nevelőszüleink is rendkívül felszabadultan élték meg ezeket a pillanatokat

 - mondta Kothencz János.

Fotó: Karnok Csaba

Az érkezőket már a bejáratnál gólyalábasok fogadták, akik mindenkit elkalauzoltak csodaországba. ÁGOTA Falva minden négyzetmétere meglepetéseket, izgalmas elfoglaltságokat rejtett magában: népi és cirkuszi játszóház, óriáscsúszda, dodzsem, íjászat, rodeó bika, VR élmények, dartsfoci vagy éppen óriás buborékfújó – csak néhány dolog azok közül a játékok közül, amikbe belevetették magukat a fiatalok. A gyermekek a forgatagban találkoztak rég nem látott barátaikkal, és új ismeretségeket is kötöttek.

Fotó: Karnok Csaba

A Csongrád-Csanád vármegyei Makón élő Kántor Bianka testvérével és nevelőszülői családjával mindent kipróbáltak, amit csak lehetett. A fiatalok nagy kedvencét a Break Dance nevű játékot húgával együtt ült fel rá: 

Egyszerűen szédületes volt, szó szerint. Egyszer felgyorsult, aztán belassult, ez adta az egésznek a varázsát

 – mesélte lelkesen Bianka. Majd hozzátette íjászkodtak, a céllövöldét és a lézeres lövöldét is kipróbálták.

Fotó: Karnok Csaba

Sztárfellépők is meglepték a gyermekeket: Horváth Tamás, később pedig Kökény Attila adott fergeteges koncertet. Mindezek mellett korlátlan mennyiségű finomság várt rájuk: többek között hamburger, fagyi és az elmaradhatatlan vattacukor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában