Helyi sport

2007.01.31. 15:19

A fiatalokat is mély vízbe dobják

Jövő héten pénteken már bajnoki mérkőzést vívó Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a keddi edzőmérkőzésen ugyanazt az arcát mutatta, mint az ősszel: voltak a játékuknak jó és rossz periódusai. Kurtes edző néhány saját nevelésű ifistát is kipróbált, akik teljesítményére rányomta a bélyegét a lámpaláz.

Süli József

Talán annyira már nem is volt meglepő, hogy Milorad Krivokapics sérültet jelentett a keddi Temesvár elleni barátságos nemzetközi mérkőzés előtt. A csapatorvos, Szabó István tájékoztatta a meccs előtt Zoran Kurtes (képünkön) edzőt arról, hogy az átlövő alkarjában érez fájdalmat, s ő javasolta, hagyja ki ezt a mérkőzést. Sajnos Sutka Norbert sem játszhatott: bokasérülése akadályozta meg a pályára lépését.

Természetesen nem láthatták a szurkolók a magyar válogatott szegedi tagjait sem, akik ma érkeznek vissza a németországi világbajnokságról. Ahogy Andjelkovics és Djurkovics esetében is megtörtént, a négy
pickes válogatott is minden bizonnyal pihenőt kap, s így nem láthatják a nézők a pénteki Vardar Szkopje elleni barátságos nemzetközi mérkőzésen sem.

– Nekünk kipihent és jó formában lévő játékosokra lesz szükségünk. Nem szeretnénk lemondani a jó bajnoki szereplésről. Ennek a célnak a megvalósításához pedig ütőképes, harcos, kitűnő formában és erőállapotban lévő gárdának kell a pályán lenni – jelentette ki Lele Ambrus, a klub ügyvezető elnöke.

A világbajnokságon részt vevő válogatottak helyére ifjúsági játékosokat hívott meg Zoran Kurtes edző. A fiatalok közül tegnap a Temesvár elleni összecsapáson ketten is ott voltak a kispadon, ám csak egyikük kapott bizonyítási lehetőséget. Simon Bence a bal szélen mutathatta meg tehetségét. Azt is mondhatta a Tisza Volán SC ifjúsági csapatának egyik motorja, neki aztán a sors a kezére játszott, hogy egyből berobbanjon, hiszen alig volt még a pályán, amikor szinte sorozatban helyzetbe került. Ő azonban rendre elpuskázta a lehetőségeket.

– Bence bemutatta, hogy helyzetbe tud kerülni, ezért nagyon megdicsértem. Azért egy kicsit meg is mostam a fejét, hiszen ziccerben fiatal kora ellenére sem szabad ennyit hibázni. De ettől függetlenül nagyon elégedett voltam vele – mondta Kurtes mester. Majd arról beszélt, hogy ő sokkal gyorsabb beilleszkedésre számított Ferenczi Botond és Lele Ákos esetében.

– Még mindig csak keresik a helyüket. Én azonban bízom abban, hogy pénteken a macedónok ellen már jobb teljesítményt nyújtanak – toldotta meg a Pick Szeged szakmai irányítója.

Gyuris Patrik beálló ezen a mérkőzésen nem jutott szóhoz. Ennek pedig az az egyszerű oka volt, hogy a nagyon jól felkészített és mintegy harminc román szurkoló biztatását élvező Politechnika a vártnál sokkal komolyabb erőt képviselt, ezért nem mert kísérletezni a szegedi tréner. A tizennyolc éves fiatalról Porobic Haris kapusedző azonban csupa jókat mondott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában