Helyi sport

2007.01.21. 15:19

A hazai Kovács Gábor kilencesei ütöttek

A Ferroép-Szeged játékosa, Kovács Gábor győzött az 5. Ferroép-kupa nemzetközi A kategóriás világranglista-versenyen, amelyet az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rendeztek. A négyesdöntőbe egy másik szegedi, Kecskés Miklós is bejutott, aki végül negyedik lett.

Mádi József

Kecskés (balról) negyedik, Kovács (jobbra) első lett. Fotó: Karnok CsabaElégedetten állhattak fel a nézők és a szervezők is a Ferroép-kupa nemzetközi A kategóriás tekeverseny után az újszegedi teke- és bowlingcentrumban. A viadal a várt magas színvonalú küzdelmet hozta, a létesítményt zsúfolásig megtöltő közönség előtt a világ legjobbjai valóban a nevükhöz méltó teljesítménnyel szórakoztatták három napon át őket.
Az elmúlt évi négyes fináléhoz képest teljesen kicserélődött a döntő mezőnye. A zalaegerszegi címvédő, Nemes Attila és a Ferroép-Szeged kiválósága, Fekete László sérülés miatt nem ismételhette meg a 2006-os teljesítményét, míg a két szlovákot, a Podbrezova nagyágyúit, Pestát és Foltint saját gyenge teljesítményük akadályozta meg ebben.

A legjobb négy közé így is két olyan tekés került, aki a világ élmezőnyében azért ott van: Jovan Csalics és Kovács Gábor az esélyeket igazolta. Előbbi kilencedik, a szegedi pedig harmadik az aktuális világranglistán. Ám a további két versenyző már kisebb meglepetést szerzett elsősorban önmagának, de a szakértőknek is. Hiszen a Kunfehértó vajdasági sportolójával, Zavarkó Vilmossal nemigen számolt senki, a szegedi Kecskés Miklóssal meg pláne nem.

Fáradtan is győzelem

Ha már teljes csapattal érkezett a szlovák Podbrezova a Ferroép-kupára, a szegedi csapat kihasználta a lehetőséget, és bár a torna után fáradtan, de összemérte tudását felkészülési mérkőzésen is a 2006-os Bajnokok Ligája két döntőse.
A felkészülési meccs végeredménye: Ferroép-Szeged–Podbrezova 6:2 (3586–3516). A szegedi pontszerzők: Kakuk 611, Karsai L. 615, Kovács G. 598, Földesi 576 fával.

A szegedi közönség tehát két hazainak drukkolhatott. Sokáig azonban úgy tűnt, egyiküknek sem lesz beleszólása az elsőség kérdésébe. Mert bár hatvan dobásig együtt haladt a négy kiválóság, a harmadik harmincas sorozatban Csalics és Zavarkó meglépett a házigazdáktól. Kecskés egyre jobban leszakadt, így az tisztán látszott, övé lesz a negyedik hely. Kovács pedig igyekezett, de 15-20 fás hátrányban volt ellenfeleivel szemben.

Aztán tíz dobással a vége előtt, a tarolás közepén nagyot húzott a Ferroép csapatvilágbajnok: négy kilencest ütött egymás után. Csalics és Zavarkó egy kicsit megzavarodott, Kovácsnak pedig ez bőven elég volt, hogy átvegye a vezetést. Ünnepelt a közönség, Csalics mosolyogva köszönte meg a fantasztikus hangulatot, Kovács pedig klubelnöke, Karsai Ferenc nyakába borult. Óriásit játszott, de ez igaz volt nemcsak rá, hanem az egész mezőnyre, különösen a finálé résztvevőire.

– Külön nem készültem erre a tornára, de tény, hogy régen tekéztem ennyire kiegyensúlyozottan. A gyúró, Kresák Józsi, alias Joki bácsi csodát tett velem. Fárasztó nap után vagyok, de rettentően örülök, különösen annak, hogy a selejtezőben és a döntőben sem vert meg senki. Ez azért ritka teljesítmény egy ilyen kiváló tornán, ahol bármi előfordulhatott volna – nyilatkozta a boldog győztes.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában