Helyi sport

2007.01.14. 15:19

A HNKC rászámolt a Makóra

A női kézilabda NB I megyei rangadóján a papírformának megfelelően, de a vártnál kicsit nagyobb különbséggel a házigazda HNKC SE győzött a Németh Toll Makó ellen.

Imre Péter

HNKC - Németh Toll Makó 35-23
NB-I-es női kézilabda-mérkőzés. Vásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Kékes Cs.,Kékes P.
HNKC SE: Abramovics – Mucsi 2, Sipos 1, WOLF 12 (4), Mayer 3, JENŐFI 6, SZEPESI 7. Csere: SCHOLTZ (kapus), Bloj, Fauszt 1, Földes, Gagyi 1. Fülöp 1, Sztupakova 1. Edző: Kiss Szilárd.
Németh Toll Makó: Klembucz – Silye 1, Csendes 2, BARNA 5, Bartucz, Vakarcs 4 (4), BAUNOK 6. Csere: Szabó K. (kapus), Fekete 3 (3), Lévai 2, Horváth M., Erdei, Kormány. Edző: Berzsenyi Mária.
Kiállítások: 14, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill 9/7.
Az eredmény alakulása, 9. perc: 5–2, 13. p.: 8–4, 16. p.: 8–7, 23. p.: 14–10, 26. p.: 16–11, 36. p.: 24–16, 42. p.: 28–18, 54. p.: 33–21.


Győzelemmel köszöntötte az új esztendőt a HNKC. Fotó: Tésik AttilaMegyei rangadó – a HNKC SE–Németh Toll Makó a női kézilabda NB I-ben kétségtelenül az. Még akkor is, ha a két együttest nemcsak a tabellán elfoglalt helyezések (8. és 11.), hanem a célok is elválasztják egymástól: a vásárhelyiek a legjobb nyolc közé igyekeznek, a Maros-partiak a bennmaradásért, élvonalbeli tagságuk meghosszabbításáért harcolnak.

Mégis rangadó, mert nemcsak Vásárhelyről és Makóról, hanem Szegedről is vonzotta a szurkolókat: – Jó estét, tudósítani? – köszönt rám az egyik szegedi drukker a buszon, majd mellém telepedve az igenlő válasz után megjegyezte: – Mi csak nézni és szurkolni –, de az esélyekről már nem szólt.

A Hódtói Sportcsarnok lelátóin közel ezren foglaltak helyet. Érdekes volt, hogy eleinte a vendég B közép hangolt vehemensebben, teremtett szinte hazai atmoszférát. A meccs vége felé már csendben ültek a helyükön, és csak a dob szólt néha halkan, bágyadtan...

Sztupakovát hiába lökdöstékA Makó edzője, Berzsenyi Mária tisztes helytállást remélt, a hazai mester, Kiss Szilárd viszont aggályait fogalmazta meg: – Két kulcsemberre, Jókai Nórára és Olga Nyikolajenkóra nem számíthatok, mindkettő sérült, illetve operáción van túl, idő kell a felépülésükhöz. De nem szabad keseregnünk, győznünk kell.

A figyelmes szemlélő azt is észrevehette, hogy a kapus Körmö-
czi Beáta sincs ott a mérkőzésre készülők között: közös megegyezéssel bontottak szerződést, vált meg egymástól klub és játékos.

A mérkőzés az esélyeknek megfelelően alakult. A HNKC SE az első pillanattól magához ragadta a kezdeményezést, határozottabban védekezett, hatékonyabban támadott. Wolf, Jenőfi és Szepesi semlegesítése megoldhatatlan feladatot jelentett a Maros-partiaknak, míg tőlük egyedül Baunokra kellett figyelni. Bár a 16. percre még karnyújtásnyira (8–7) megközelítette vendéglátóját a Németh Toll, de ezzel ellőtte minden puskaporát. Berzsenyi hiába cserélt a kapuban (Klembucz helyett Szabó), a változtatás nem hozott javulást.

A 14. forduló további eredményei: Győr–Kiskunhalas 44–24, Békéscsaba–Ferencváros 22–30, Vasas–Debreceni VSC 23–26, Kőbánya-Spartacus–Vác 24–28. A Dunaferr–Cornexi-Alcoa mérkőzést február 7-én játsszák.

A vásárhelyiek tetszés szerint érték el a góljaikat, kezdést követően – mert azért az ő hálójuk is megrezdült huszonháromszor – nem egyszer pár másodperc alatt sikerre vitték az akciót. A makói kulcsemberek a második félidő második felére elfáradtak, a házigazdák is visszavettek egy kicsit a tempóból, nem volt maximális a koncentráció – a különbség mégis folyamatosan nőtt. A kapusokat – az egész mezőnyt tekintve – a fiatal Scholtz Andrea mentette meg egy-két bravúros hárítással. Őt ünnepelte a kispad. A lelátó kék-sárga része pedig a magabiztos, fölényes (35–23) hazai sikert. Megyei rangadó? Annak indult... Sima lett.
Talán majd jövőre megvalósul, tartalommal töltődik meg – erre a reváns lehetőségre gondolom a makóiak is rábólintanak.

Kiss Szilárd: – A látottak, a játék képe alapján ilyen különbséggel is megérdemelten nyertük a találkozót.
Berzsenyi Mária: – Ez a meccs is bizonyította: kapus nélkül nem lehet ezt a játékot játszani.


A tucat és a fele

A HNKC SE legjobbjának vitathatatlanul a tucatnyi gólt szerző irányító, Wolf Alexandra bizonyult: – Nem hiszem, hogy könnyű lett volna, de nagyon akartunk nyerni és ezért mindent megtettünk. Kijött a lépés, és bízom benne, így lesz a következő fordulóban a Békéscsaba ellen is. A saját teljesítményemmel nem vagyok maradéktalanul elégedett, védekezésben még javulhatok a következő összecsapásig.
A Maros-partiak legje, a balszélső Baunok Bernadett (6 gólt lőtt) érthetően szomorúbban nyilatkozott: – Annyit dolgoztunk, edzettünk és semmi sem sikerült... Még az első 20 perc rendben volt, a többiről inkább nem beszélnék. Sok ember betlizett, rossz érzés volt pályán lenni ezen a mérkőzésen. Sajnálom a szurkolóinkat, akik elkísértek és lelkesen buzdítottak minket.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában