Helyi sport

2007.01.28. 15:19

A HNKC SE rangadót nyert, a Németh Toll Makó ikszelt

A NB I-es női kézilabda-bajnokságban mindkét Csongrád megyei együttes hazai pályán szerepelt, a HNKC SE legyőzte a Kiskunhalast, a Németh Toll Makó az utolsó másodpercekben vesztette el az egyik pontot a Békéscsaba ellen.

Imre Péter

HNKC - Kiskunhalas 25-23
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Vásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.
HNKC SE: ABRAMOVICS – Sztupakova 1, Gerstmár 2, WOLF 10 (4), Mayer 2, Jenőfi 4, Szepesi 3. Csere: BLOJ 1, SIPOS, Nyikolajenko 2, Fülöp. Edző: Kiss Szilárd.
Kiskunhalas: VÖRÖS – Sterbik 2, Borbély 2, Valovics 3, Kurgyis 2, Kocsik 5 (4), Kocsis 2 (1). Csere: Szűcs 1, KOROKNAI 4, Kósa 1, Baross, Herr 1. Edző: Zsiga Gyula.
Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 6/5.
Az eredmény alakulása, 2. perc: 2–1, 5. p.: 3–4, 9. p.: 5–4, 17. p.: 9–7, 26. p.: 15–10, 33. p.: 17–11, 44. p.: 21–14, 51. p.: 22–18, 58. p.: 24–22.
Jókai Nórára még jó ideig nem számíthat Kiss Szilárd, a Vásárhely vezetőedzője, Olga Nyikolajenko viszont már ott melegített a többiekkel – és pályára is lépett.

Abramovics (szemben) és Gerstmár boldogan ünnepelt. Fotó: Tésik AttilaAz első negyedórában fej fej mellett haladtak a csapatok, ezt követően tudott egy kicsit meglépni – két góllal – a hazai gárda. Ekkor érkezett a hír a helyi szpíkertől: három perc után 3–0-ra vezetünk a spanyolok ellen a férfi vb-n. A B-közép élénken reagált: „Nem mond be, mert vesszük videóra!". Így történt. Érdemes is volt a játéktéren történtekre koncentrálni. A HNKC magabiztosan, ötletesen kézilabdázott, fokozatosan növelte előnyét, és az első félidő hajrájában Wolf 2006/2007-es szezonbeli századik gólját (a mérkőzésen a 6. volt) tapsolhatta meg a közönség. A 29. percben 12 másodperc erejéig (ennyi volt az átfedés) megfelezték a bírók a hazaiakat, három játékos is kétperces kiállítással csücsült a kispadon. A második félidő remekül indult: a fantasztikusan védő Abramovics hálójába tíz percig sehonnan sem tudtak betalálni az egyre jobban elbizonytalanodó halasiak. A védekezés végig első osztályú (agresszív, hatékony) volt, Sipos és Bloj eszén nem túl sűrűn jártak túl a Zsiga-lányok. Egy kisebb holtponton (közel hétperces gólcsend) túllendülve a hazaiak – tetszetős, formás akciókkal – hétgólos előnyre tettek szert, 21–14. Az utolsó negyedóra azonban Koroknaiéké volt (9–4-es szériával lopóztak), de az előnyből megmaradt annyi, amennyi a győzelemhez elég volt. Idén a bajnokságban még makulátlan a Vásárhely: háromból három. Folytassa, HNKC!

Kiss Szilárd: – Nagyon készültünk erre mérkőzésre, és ennek eredményeként végig magabiztosan vezettünk. A hajrában pontatlanságunk miatt vált izgalmassá a találkozó.

Németh Toll Makó - Békéscscaba 21-21
NB I-es női kézilabda-mérkőzés. Makó, városi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Németh Toll Makó: SZABÓ K. – Silye 1, Zámbó 1, Kárpáti, BARNA 4, CSENDES 10 (5), Baunok 3. Csere: Kovács (kapus), Lévai, Fekete 1, Bartucz 1, Vakarcs, Kormány, Erdei. Megbízott edző: György Ferenc.
Békéscsaba: VERESS – Valyuch 1, Zsuzsa 2 (1), Tóth K. 2, TAKÁCS B. 3 (2), SZEKERES 9 (5), Kelemen 2. Csere: Mészáros (kapus), Such 1, Vincze 1, Gábor, Cifra, For-
czek. Edző: Rapatyi Tamás.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 8/8.
Az eredmény alakulása, 8. perc: 2–2, 17. p.: 6–6, 23. p.: 9–6, 41. p.: 14–15, 50. p.: 18–15, 58. p.: 19–18.

A hazaiak mestere, Berzsenyi Mária nem épült fel betegségéből, ezért helyét a kispadon – ideiglenesen – György Ferenc klubelnök foglalta el. Izgalmas, kemény küzdelmet hozott a mérkőzés, melyen egyik fél sem tudott nagyon meglépni a másiktól. Csendes góljával 9–6-ra elhúzott ugyan a Maros-parti gárda, de az előny hamar elillant. A második játékrészt a viharsarkiak kezdték jobban – három góllal –, a házigazdák csak nyolc perc elteltével tudták bevenni Veress kapuját. A hajrában a makóiak két hetest is kihagytak, ennek ellenére az utolsó percben vezettek, 21–20. De a 10 másodperccel a lefújás előtt megítélt jogos büntetőt Szekeres értékesítette – pedig a jól védő Szabó Kriszta beleért, belepiszkált a lövésbe –, és ezzel beállította a 21–21-es végeredményt.

György Ferenc:
– Ismét bizakodásra adhat okot a mutatott játék és a csapat küzdeni akarása. Mély gödörből kászálódtunk ki, és hosszú idő után végre pontot szereztünk.

További eredmény: Dunaferr NK–Kőbánya-Spartcaus 34–24.


Három kiválasztott

A HNKC SE-ből többen is jó teljesítményt nyújtottak, és két játékos között egyszerűen nem lehetett különbséget tenni: Alena Abramovics fantasztikusan védett, míg Wolf Alexandra elöl bizonyult igazi motornak. A Németh Toll Makóból a tíz gólt termelő irányító, Csendes Edit lett csapata legjobbja.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában