Helyi sport

2007.01.30. 15:19

A kameruni kézis lámpalázas volt

A jövő hét végén már bajnoki pontokért küzdő Pick Szeged férfi kézilabdacsapata tegnap nemzetközi mérkőzésen tesztelte a felkészülését és a kameruni André Ndjockot. A sok hibával tarkított mérkőzésen Mezeiék legyőzték 32–29-re a Temesvárt.

Süli József

Pick Szeged–Temesvári Politechnika 32–29 (20–17)
Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Dzsipoff, Fekete.
Pick Szeged: Szente – Bendó 2, Ferenczi 2, ANDJELKOVICS 8, Djurkovics 4, Bajusz 4 (3), MATICS 6. Csere: Calic (kapus), Berta 1, Ndjock 1, Mezei 1, Lele, Simon 3. Edző: Zoran Kurtes.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc, Hétméteresek: 3/3, ill. 1/1.
Az eredmény alakulása: 10. perc: 9–2, 20. p.: 14–10, 24. p.: 15–13, 33. p.: 21–20, 46. p.: 25–25, 51. p.: 29–26.

Fotó: Karnok CsabaTegnap nem szedtek belépődíjat a Pick Szeged–Temesvári Politechnika barátságos nemzetközi férfi kézilabda-mérkőzésre, de nem ez a tény, hanem annál inkább a próbajátékon itt tartózkodó kameruni bal átlövő vonzotta a nézőket. Az egyik szegedi vezető meg is jegyezte: „Lám egy egzótikus lény mennyire felkorbácsolja az emeberek érdeklődését." Zoran Kurtes edző pedig mintha csak fokozni akarta volna a szurkolókban a kíváncsiságot, nem jelölte a kezdőbe. A többi szegedi játékos azonban a másfél hónapos mérkőzés szünetet pótolva óriási lendülettel és akarattal küzdött, így a kilencedik percben már hétgólos (9–2) volt Mezeiék előnye.

Azonban látva a temesváriak gyors játékát, többen is megjegyezték: várjuk ki a mérkőzés végét. No meg Ndjock pályára lépését. Ez a 18. percben be is következett, de bő öt perc után Kurtes mester vissza is ültette a 196 centis kameruni játékost, mert lámpaláza közepette elkövetett néhány „bűnt". Először is védekezésben a nagy igyekezetében úgy fellökte a román támadót, hogy az nagyot nyekkent a parketten. Aztán a kapura lövései sikeredtek eléggé sutára. Pedig a mozgására senki sem tudott rosszat mondani, fizikálisan is felkészült, azonban nagyon látszott rajta, hogy esetlenül mozog az ismeretlen közegben.

A második félidőben aztán a kezdő csapatba rakta be Kurtes mester.
– Hű, de nehéz neki labdát adni, mert a holt térben mozog – jegyezte meg az egyik néző. A lövése pedig a kapufán csattant.
– Még szerencséje sincs – állapították meg többen is együttérzésük kinyilvánításaként, amikor André előbb fölé, majd a kapusba lőtte a labdát. – Ha belövi az első gólját, nem lehet majd leállítani – ugratta a másik tábor a kameruni szimpatizánsait.

– Az a legnagyobb baja a sötét bőrűnek, hogy csak a visszahúzott kapura lövést erőlteti. El sem merem hinni, hogy csak ezt az egyet tudja, hiszen többször volt már gólkirály – állapította meg Kővári Árpád, a Tisza Volán SC ügyvezető elnöke. A 46. perc aztán meghozta a várva várt eseményt: Ndjock gólt szerzett – mégpedig átlövésből a jobb felső sarokba vágta a labdát. Sajnos ezzel az egyetlen találattal az elefentcsontparti csapatban játszó kézilabdás el is lőtte a puskaporát. Le is hozta a mester. Aztán még egy szusszanásnyi időre visszaküldte, de a mérkőzés végén Zoran Kurtes elárulta, hogy ezen a mérkőzésen nem igazán tudta meggyőzni arról, hogy helye lenne a Pick Szegedben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában