Helyi sport

2007.01.28. 15:19

Alaposan befűtöttek a BSE-nek

Remek, taktikus játékkal diadalmaskodott a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata a BSE otthonában. A Tisza-partiak megerősítették harmadik helyüket a bajnokságban.

BSE - Szeviép-Szeged 50-62
NB I A csoportos női kosárlabda-mérkőzés, 16. forduló, Budapest, Városmajor, 300 néző. Vezette: Forrai, Gorka.
BSE: Fűrész 4, Djelmis 4, Kosjár 6, PAPP 21, Vukovics 2. Cserék: HORTI 9, Andó 4. Edző: Farkas Sándor.
Szeviép-Szeged: TÖRÖK 8/3, FÜRÉSZ 19/6, MÉSZÁROS 14/3, Tomova 3, KAJDACSI 11. Cserék: Russai 3/3, Szlimák, IZSÁK 4. Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Fotó: Segesvári CsabaHáromból három. A célt, azt, amit kitűztek a csapat vezetői a Szeviép-Szeged női kosárlabda-együttese elé, teljesítették a Tisza-partiak. Pedig nem volt egyszerű ez a sorozat, az elmúlt egy hétben kétszer idegenben kellett pályára lépnie a gárdának. Előbb a Szolnokot, majd a Zala Volánt verték meg a szegediek. Nem jó játékkal, de a leglényegesebb, hogy sikerrel vették ezeket az akadályokat.

A BSE-t viszont az idei szezon egyik legjobb produkciójával győzték le Fürész Emőkéék. Nem volt látványos a játékuk, ám a hazai pályán játszó fővárosiaknak esélyük sem volt a győzelem megszerzésére. Egy percig sem. Az egész meccsen csak kétszer vezettek, szinte végig a Szeviépnél volt az előny. Nagyon jól megszervezett taktikával léptek pályára a kék mezben játszó vendégek.

Talán már a bemutatáskor lehetett érezni, hogy a városmajoriak szoronganak, hiszen csendben és falfehér arccal várták a kezdő sípszót. Míg a másik oldalon a sok csatát megélt Mészáros Kornélia és Fürész Emőke spannolta a társakat. A meccs eleje igazi taktikai háború volt. Főként a védekezés dominált. Kicsit be is fagyott az eredmény, igaz, a teremben sem volt hőség, bizonyára spóroltak a fűtéssel szombat délután a fővárosiak. Ez legyen az ő bajuk, mert ezután a maroknyi, de annál lelkesebb szegedi szurkolósereg akár félmeztelenre is vetkőzhetett volna.

Ismét Fürész

Csakúgy, mint egy hete a Szolnok ellen, ismét Fürész Emőke bizonyult csapata legjobbjának. Szerzett 19 pontot, ebből kettő volt tripla. Ami igazán kiemelkedővé teszi a produkcióját, az a dobóteljesítménye. Hét dobásából öt gyűrűben landolt, míg hét büntetőjét magabiztosan értékesítette, nem hibázott. Kiharcolt hat szabálytalanságot, és még kiosztott három gólpasszt is. Ez 29 IBM-pontra volt elég.

Elkezdett remekül kosárlabdázni a Szeged. Csak a szerencséjüknek köszönhették a hazaiak, hogy az első félidőben nem lett nagyobb a különbség, noha már a félidőben három ponttal, 30–27-re vezettek a vendégek. A második felvonásban pedig extázisban játszottak a Tisza-partiak. Még az sem zavarta meg őket, hogy Kajdacsi és Fürész is négy személyi hibával kosarazott. Éppen az utóbbi hárompontosa hatott nyugtatólag a társakra, ezután szebbnél szebb akciókat vezettek, és ami a lényeg, pontokkal fejezték be ezeket. Mészáros tíz méterről eleresztett „trojesza" pedig táncra perdítette a szurkolókat is. Nos, nem a hazaiakat, akik csendben, magukba roskadva figyelték a meccset, hanem a vendégeket. Russai Petra hármasa még nagyobb ütött a BSE-n, Djelmis, az egykori szegedi nem is akart igazán labdához érni, inkább szabadult a játékszertől, mert érezte: itt nem sok esélyük van. A hajrában bejött minden, látványos kosarak, remek védekezés – nem egyszer járt le a hazaiak támadóideje! – és fegyelmezett játék. Ennek meg is lett az eredménye, tánc, pacsi, öröm, 62–50 ide.

Sima győzelem a rangadón, ami azt jelenti, hogy most már hatalmas lépéselőnybe került a riválisokkal szemben a Szeged, és őrzi harmadik helyét a bajnokságban. A nagy hármas sorozatból remekül jött ki a Szeviép, hiszen sikerült minden meccset megnyerni. Ez a három derbi mindenesetre bebizonyította, hogy a szegedi talán a bajnokság egyik legjobban küzdő csapata, és sikerre éhesek a játékosok. Ha pedig továbbra is ilyen mentalitással küzdenek, akkor a szegedi kosárlabda legnagyobb sikerét érhetik el: érmet szerezhetnek a bajnokságban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában