Helyi sport

2007.01.23. 15:19

Az utánpótlás-nevelést támogatják

Tavaly volt tíz éve hogy a Tisza Volán SC elnöksége a szegedi labdarúgás utánpótlásának támogatására alapítványt hozott létre. Majd három évvel később a kézilabda még szélesebb körű művelésére hasonló alapítvány született. A sok támogató között van a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó is.

Süli József

A Tisza Volán SC elnöksége nem csupán szóban hirdeti, hogy mennyire tartja szívügyének az utánpótlás-nevelést, hanem számtalan példáját adta már ennek a gyakorlatban is. Tizenegy évvel ezelőtt, 1966-ban, amikor először került bajba a szegedi labdarúgás, elhatározta az akkori vezérkar, Szeri István és Kővári Árpád, hogy alapítványt hoznak létre, s annak segítségével olyan széles utánpótlásbázist támogatnak, amely megoldja a saját nevelésű játékosok képzését és versenyeztetését.

– Megalakulásunk óta évente 6-8 millió forint támogatást nyújtunk a Tisza Volán Focisulinak. Ez, tudjuk, nem eget verő összeg, de ez is biztosítja, hogy minél több tehetséges szegedi gyerek sajátítsa el a labdarúgás fortélyait – mondta Réti István, az alapítvány elnöke.

– Tavaly a kiemelt támogatók, a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó, a Déléptek Házépítők Boltja Kft., a Budapest Lizing Zrt., a MetalCom Kft.. a TBG-Szeged Betongyártó Kft., a Zoll-Platz Vámügynökség Kft. és a Magyar Hipermarket Kft, valamint a támogatók, mint a Magyarországi Volsbank Kft., a Lombard Lizing Zrt., a Csomiber Kft., a Komlósi Lúd Kft. és a Generáli Providencia Zrt két és fél millió forintot adott. A magánszemélyek által nyújtott támogatás pedig majdnem hatmilliót tett ki. Ezen kívül pályázati úton 300 ezer forintot nyertünk, s közel kétszázezer forint jött be az szja egyszázalékos felajánlásából – összegezte az alapítvány pénzügyi helyzetét Dobó Károly, a felügyelőbizottság elnöke.

A szegedi kézilabda segítésére létrehozott alapítvány – bár csak hét évre tekint vissza – ugyanolyan eredményes tevékenységet folytat.
– Mi átlagban évente 5-6 millió forint támogatást nyújtunk a Tisza Volán SC kézilabdásainak, akik az eredményeikkel hálálják meg ezt. Ismert, hogy a különböző korosztályos csapataikat az ország legjobbjai között tartják számon. A Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó, az E-press Nyomda Kft., a Budapest Bank. a Pick Szeged Zrt., az FHB Földhitel- és Jelzálogban Rt. és a Novum Kft mintegy hárommillió forint támogatást nyújt. A magánszemélyek által befizetett összeg pedig két és fél milliót tesz ki. A sportági szakszövetség eredményesben tartja az alapítvány működését, amit bizonyítanak az eredményeink is – mondta Giricz Sándor, az alapítvány elnöke.

Szerencsésen pályáztunk az elmúlt esztendőben, aminek következtében közel félmillió forintot nyertünk – egészítette ki a tájékoztatást Frankó János, a felügyelőbizottság elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában