Helyi sport

2007.01.10. 15:19

Előnyt szerezni a kassai visszavágóra

A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata ma 18 órakor a FIBA Európa-kupában a szlovák Kassa csapatát fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Süli Róbert

Tegnap este már Szegeden edzett a Kassa. Fotó: Schmidt AndreaKezdjük a legfontosabbal! Török Szilvia és Milena Tomova is edzett már tegnap a csapattal. A Szeviép-Szeged két válogatott kosárlabdázója a hét vége óta betegeskedett, hétfőn és kedden nem is gyakorolt a többiekkel. Szerencsére úgy néz ki, hogy a ma 18 órakor kezdődő Kassa elleni FIBA Európa-kupa összecsapásra rendbe jönnek. Igaz, nagy kérdés, hogy milyen erőállapotban lesznek, mennyire viselte meg őket a betegség? Ismerve őket, attól nem kell tartaniuk a drukkereknek, hogy nem kettőzött erővel küzdenek majd a szlovákok ellen.

Azok ellen, akik vezetik hazájuk bajnokságát. A Kassa tegnap délután megérkezett Szegedre, majd a Tisza-partiak tréningje után este hét órakor már a sporiban gyakoroltak a K Cero VODS játékosai. Jó kis csapat a szlovák. Nem mindennapi csata várható az első meccsen. A tét a legjobb tizenhat közé kerülés. A továbbjutás két meccsen dől el. A visszavágót egy hét múlva (18 óra a kezdés) rendezik.

Orosz siker

A női Euroliga alapszakaszának 9. fordulójában nem született meglepetés az A csoport rangadóján: a soproniak az egyik orosz sztáralakulattól, a listavezető Szpartak Moszkvától vereséget szenvedtek.
MKB-Euroleasing Sopron–Szpartak Moszkva 62–73 (25–13, 7–32, 18–12, 12–16))

No, de vissza a mai rangadóhoz! Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző nagy csatára számít. A Kassa kiváló játékosokból áll, remek légiósokkal rendelkezik. Szerencsére ez elmondható a hazai csapatról is. Minden várakozást felülmúlóan szerepel a Szeviép a bajnokságban, egyedüli csapatként legyőzte a listavezető Sopront. Hazai pályán pedig eddig minden meccsüket megnyerték Fürész Emőkéék. Éppen e Sopron elleni győzelem jelenthet pluszerőt, adhat még nagyobb önbizalmat a találkozóra.

A közönségre is nagy feladat hárul, hiszen ha a soproni meccshez hasonlóan ismét remek hangulatot teremtenek, akkor meglehet a győzelem. És az sem mindegy, hogy ez mekkora, hiszen a visszavágóra minél nagyobb előnyt kell szerezni, mert Kassán pokoli hangulat várhatja a magyar csapatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában