Helyi sport

2007.01.11. 15:19

Esélyek a HNKC mellett

Holnap 18 órától a női kézilabda NB I-ben a Hódmezővásárhelyi NKC a Hódtói Sportcsarnokban a Németh Toll Makó együttesét fogadja.

Mádi József

Nem is kell más a megyei kézilabdahíveknek, mint évnyitásként rögtön egy megyei rangadó. Ez a vágy teljesül, hiszen szombaton 18 órától a hódmezővásárhelyi Hódtói Sportcsarnokban a HNKC a Németh Toll Makó együttesét fogadja.

Ha a táblázatot nézzük, akkor kitűnik, a hazai gárda a felsőházi rájátszásért hajt, míg a Makó a bennmaradásért. A HKNC-nak négy győzelme mellett kilenc veresége van, ez nyolc pontot ér, míg a makóiak egy-egy siker és döntetlen mellett tizenkét vereséget könyvelhettek el, így három ponttal a 13. helyen állnak. Mögöttük már csak egyetlen gárda, a Kőbánya-Spartacus található, amely két ponttal szerénykedik a tabella tizenegyedik helyén. Más-más ok miatt a megyei gárdáknak nagy szükségük van tehát a pontokra.

Gólszerzők

A női NB I góllövőlistáján a két megyei csapat játékosai közül a legelőkelőbb pozícióban a hódmezővásárhelyi Wolf Alexandra áll, aki tizenhárom meccsen szerzett 80 találatával 6. Első a Vasasból Nagy K. (14/91), nyolcadik Olga Nyikolajenko (HNKC, 13/76), 11. Csendes Edit (Makó, 14/71) és 14. Barna Éva (Makó, 14/65).

– Felfoghatjuk ezt a találkozót tulajdonképpen egyfajta bajnoki rajtnak is, hiszen nagyon régen játszottunk legutóbb tétmeccset. Ennek jegyében készültünk – mondta Kiss Szilárd, a HNKC trénere. – Az őszi meccshez képest a holnapi összecsapás egészen más lesz, hiszen akkor a Makó még teljesen frissen felkerült csapat volt, most viszont már rendelkezik bizonyos első osztályú tapasztalatokkal. Tudom, hogy nehéz meccsnek ígérkezik majd a szombati, de szeretnénk itthon tartani a két pontot. Ebben biztos nem lehet a segítségünkre Jókai Nóra, akit megműtöttek, így aztán ez a találkozó abban is különbözik a makóitól, hogy nem ugyanaz a vásárhelyi gárda lép pályára.

– Láttam az őszi találkozó felvételét, azt a meccset el kell felejteni, mert sima találkozót hozott a Vásárhely 31–24-es sikere. A HNKC jó csapat, nekünk pedig még van mit tanulni és dolgozni. A rivális helyezése és pontjainak száma tiszteletet parancsol. Ellenfelünk a nyolcadik helyért hajt, szinte élet-halál számára a győzelem, míg mi minden olyan gonddal megküzdünk, amely egy csapatnál előfordulhat. Elégedett csak a siker, esetleg a pontszerzés után lennék, de a földön járok. Semmi extrém feladatot nem csináltunk a felkészülés alatt, főleg egyszerű dolgokkal foglalkoztunk. Szeretnénk jól játszani, de a Vásárhely fényévekkel előttünk jár, így egyértelműen a találkozó esélyese – vélte Berzsenyi Mária, a Németh Toll Makó trénere.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában