Helyi sport

2007.01.28. 15:19

Könyörtelen volt a Beton

A hazai medencében játszó BVSC tudását is meghaladta, hogy megállítsa a parádésan menetelő Szeged Betont a férfi vízilabda OB I-ben. A Tisza-partiak az eddig lezajlott tizenkét forduló alatt már a tizedik győzelmüket könyvelhették el.

Szélpál László

BVSC - Szeged-Beton 6-16
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Szőnyi út, 100 néző. Vezette: Juhász Gy., Vojvoda.
BVSC: Laboncz – Pecz 1, SZŰCS L. 2, Lázár, Persely 1, Kriszt, Balatoni 1. Csere: Szabó B., Szabó P., Ambrus, Nitsovits, Simon 1, Zsoldos, Szabó A. (kapus). Edző: Vincze Balázs.
Szeged: Baksa – VARGA P. 3, MONOSTORI 2, Tóth L., KOMLÓSI 4, Juhász Zs., LEHMANN 5. Csere: Szamardzsics 1, Mészáros, Molnár P. 1, Éles, Plézer, Török B. Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 8/2.
Ötméteresből: 3/1, ill. 2/2.

Fotó: Schmidt AndreaA BVSC-szurkolókat mindössze egyetlen kérdés foglalkoztatta: vajon a vasutasok ezúttal melyik arcukat mutatják? Felvetésük jogosnak volt mondható, hiszen két hete 11–10-re legyőzték a jóval esélyesebb Újpestet, a legutóbbi fordulóban viszont bődületes pofonba szaladtak bele: a most folyó bajnokságban új csapatot építő Fradi 16–5-re lépte le őket. A Szeged Beton szakmai stábja, játékosai sok mindennel foglalkoztak, az imént feszegetett kérdéssel viszont egyáltalán nem. Kizárólag magukra figyeltek, tisztában voltak vele, ha valós tudásuknak legalább a nyolcvan százalékát kihozzák magukból, a tizedik bajnoki győzelmüket is elkönyvelhetik.

Pepe-parádé

Nehéz volt kijelölni a Szegedből a legjobbat. Lehmann István, akárcsak egy hete Szentesen, megint öt gólig jutott, Komlósi Péter pedig nemcsak hatékonyan bekkelt, négy átlövésgólt is szerzett. Mi mégis a remekül pólózó csapat kapitányára, Varga Péterre szavaztunk. Remekül összefogta a csapatot, príma labdákkal szolgálta ki társait, és nem mellesleg a gólszerzésből is vastagon kivette a részét.
– Nehezebb találkozóra számítottam, kicsit meglepett, hogy ennyire magabiztosan nyertünk. Már a meccs elején kihasználtuk az adódó lehetőségeket; a hazaiaknak az volt a balszerencséje, hogy a folytatásban sem sokat hibáztunk, végig koncentráltan, jól játszottunk – értékelt a népszerű „Pepe".





Gyöngyösi András:

További eredmények:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában