Helyi sport

2007.01.31. 15:19

Kurucz István nélkül nincs Csongrád

Az NB III-ban szereplő Csongrádi Tiszapart SE a téli szünetben másodszor is edzőt váltott. Kurucz István az ötödik forduló után lemondott, az őt váltó dr. Bálint Lászlónak pedig december közepén köszönték meg a vezetők. Január 19-étől megint Kurucz irányítja a szakmai munkát.

Szélpál László

Újoncként nem kezdte rosszul a bajnokságot a Csongrád. Az első öt fordulóban csak egy vereséget jegyzett, Kurucz István edző mégis a távozás mellett döntött. „Nem azért mondtam le, mert nem óhajtottam adni a nevem a mutatott produkcióhoz, hanem mert statisztának nem akartam itt maradni" – nyilatkozta szeptember közepén lapunknak a szakember.

A számok nem csalnak

Kurucz István az első öt fordulóban vezényelte a Csongrádi Tiszapart SE-t. Irányításával Forgóék egyszer nyertek, háromszor ikszeltek, egyszer pedig kikaptak. Hat gólt szereztek, nyolcat kaptak, hat pontot gyűjtöttek. Az őt váltó dr. Bálint Lászlóval nem ment ennyire, vele nyolc meccsből csak kettőt nyert a csapat, hatszor vereséget szenvedett (kilenc találatára húsz válasz érkezett), mindössze hat pontot kasszírozott.

Most mégis visszatért – immár nyolcadszor(!) foglalta el helyét a Csongrád kispadján.
– Akkor nem láttam értelmét a további közös munkának – magyarázta Kurucz. – Azóta egyetlen meccset nem néztem meg élőben, még a Csongrádét sem. Aztán decemberben, a két ünnep között a vezetők megkerestek. Nem aludtam éjszakánként, gondolkodtam, mit csináljak. Végül igent mondtam, úgy tűnik, a Csongrádhoz való kötödésem mindennél erősebb. Ha más hív, kapásból nemet mondtam volna.

A vezetőedző munkáját a jövőben a gárda játékosa, Korom Tibor is segíti majd. Január 19-én kezdte el a csapat a felkészülést, az első edzőmeccset szombaton 10 órakor játssza hazai környezetben a Mindszent ellen.

– Nehéz tavasz elé nézünk, hiszen a 12. helyen állunk a bajnokságban. A közvetlen mögöttünk, de már kieső pozícióban található Újszásszal szemben csak egyetlen pont az előnyünk, úgyhogy fel kell kötnünk azt a bizonyos alsót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában