Helyi sport

2007.01.21. 15:19

Magyarország - Norvégia 25-22

Skaliczki László együttesének hála, szombaton este mi is kedvünkre lubickolhattunk az élvezetekben. A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanis olyan mérkőzést nyert meg Dániával szemben, amilyet általában nem szokott megnyerni.

Puljezevics öröme. Fotó: MTIA németországi férfi kézilabda-világbajnokságon remek rajtot vett a magyar válogatott. A helyszínen tartózkodik a Sport televízió szegedi származású munkatársa, Méhes Gábor, aki érdekességekkel, aktualitásokkal jelentkezik ezeken a hasábokon.

Az előjelek sok jót nem ígértek. Betörők jártak a magyar válogatott gyúrója, Klembucz Ferenc erkélyén. A bűnös társaság gyönyörű hófehér tollkabátban fosztogatta az eklézsia legféltettebb darabjait. A tolvajokat ugyan sikerült fülön csípni, ám a csapat így is komor hangulatban készülődött a dánok elleni vb-premierre. Borzolhatnám még a kedves olvasó idegeit, de nem teszem. Nincs ezen mit szépíteni: sirályok dézsmálták a derék masszőr messze földön híres házi szalámiját, amelyből pár napja Nagy Laci éjjel fél egykor kért néhány falatkát, mert megéhezett. Most viszont a szárnyasok dőzsöltek, és amíg a turpisságra fény derült, egy fél rúdnál többet is bekebeleztek.

Puki frappáns válasza

Nehéz jelzőket találni arra, amit a magyar válogatott a dánok elleni mérkőzés utolsó 5 percében produkált. Arra pedig, amit Puljezevics Nenad tett – lehetetlen. Aki látta, most bólint és mosolyog, aki pedig nem, annak képtelenség elmesélni. Be kell vallanom: Vásárhelyen kosárlabda-mérkőzésre voltam hivatalos, ezért csak az utolsó tíz percet, a hajrát izgulhattam végig. De úgy érzem, nem maradtam le semmiről... Mindenki őt – és az Iváncsik testvéreket – dicsérte, a német lapok is megemlékeztek róla. Különösen érdekes és értékes ez, ha felidézzük, hogy többen kétkedéssel fogadták magyar állampolgárrá válását, mondván nem volt rá szükség, kapus „fronton" jól állunk; valamint azt, hogy akadtak, akik megkérdőjelezték rovatunk döntését, miszerint őt választottuk Szeged 2006 év sportolójává.
A népszerű Puki – lehet, hogy hozzá is eljutottak ezek a hírek, szóbeszédek – nem pörlekedett senkivel. Nem húzta fel magát, nem vitatkozott. Mégis válaszolt. Védésekkel. Bravúros, győzelmet érő védésekkel. Így kellett.

I. P.

Skaliczki László együttesének hála, szombaton este mi is kedvünkre lubickolhattunk az élvezetekben. A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanis olyan mérkőzést nyert meg Dániával szemben, amilyet általában nem szokott megnyerni. Nem mondom, a lefújást követően – a számtalan csalódás után – kéjes érzés volt átsétálni a sok lógó orrú skandináv között. Annál is inkább, mivel a helyzetünk 5 perccel a vége előtt már-már kilátástalannak tűnt, ám a jó tündér – nevezzük egyszerűen csak Puljezevics Nenadnak – leszállt közénk.

– Kissé meglepődtem, hogy az utolsó heteshez Christiansen helyett Boldsen állt oda – mondta a diadal másnapján a Pick Szeged kapuvédője –, de éreztem, hogy ő is az ilyenkor szokványos megoldást választja, azaz lefelé lövi majd a büntetőt. Nagyon boldog vagyok, hogy így alakult, de a győzelemnek csak akkor van értéke, ha a norvégokat is legyűrjük.
A csapat szemléletére jellemző: hurráoptimizmusnak még csak a nyoma sem ütötte fel a fejét. A szenzációsan meccselő szövetségi kapitány, Skaliczki László rendkívül szerényen hárította el az egyes taktikai húzásokra, valamint a Puljezevics visszaküldésére vonatkozó dicséreteket; Ilyés Ferenc pedig minden egyes magyar szurkolótól elnézést kért, akinek a másfél órás horror után éjszaka alvási zavarai támadtak. Ők sem aludtak. Ki hajnali háromig, mások négyig le sem hunyták a szemüket. Érthető, hogy tegnap délelőtt csupán átmozgató edzést vezetett a Skaliczki–Farkas edzőpáros, a labdával jobbára csak azok bíbelődtek, akik az előző napon kevesebb lehetőséghez jutottak. Délután bezzeg már nem volt gond a szunyókálással, a fiúk pihentek egy nagyot az újabb fontos ütközet előtt.

A magyar válogatott szállodai bázisán egyébként egy nagy fehér tábla díszeleg a következő felirattal: „Ne félj tetteidben azzá lenni, ami álmaidban vagy!". Szeretjük őket azért, amit tettek. Álmainkban pedig már a legjobb nyolc között járnak.


Középdöntőben

A magyar válogatott eddig világbajnoki mérkőzései, E csoport: Magyarország– Dánia 30–29 (13–11), a magyar gólszerzők: Iváncsik G. 7, Iváncsik T., Császár 5-5, Mocsai, Gál 4-4, Diaz, Nagy 2-2, Ilyés 1.
Magyarország–Norvégia 25–22 (15–12), a magyar gólszerzők: Császár 8, Gál 5, Diaz, Iváncsik G., Nagy L. 3-3, Ilyés 2, Mocsai. Fantasztikus formában játszott a norvégok ellen válogatottunk, és Puljezevics – akárcsak a dánok ellen – zseniálisan védett. Hárított ziccert, átlövést, hétméterest (nem is egyet!), szinte az őrületbe kergette a riválist. A hajrá izgalmasan alakult, de végül 25–22-re nyert Magyarország. Megvan a középdöntő!
A magyar csoport további eredményei: Norvégia–Angola 41–13, Dánia–Angola 39–20. A csoport állása: 1. Magyarország 4 pont, 2. Norvégia 2, 3. Dánia 2, 4. Angola 0 ponttal. 

Méhes Gábor

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában