Helyi sport

2007.01.12. 15:19

Nem nézik a tabellát

A Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata az év első bajnoki mérkőzésén ma 18 órakor Budapesten, a Neptun Szőnyi úti otthonában ugrik vízbe. Csak a gólkülönbség kérdéses, a győzelem megszerzése nem.

Szélpál László

Megfelelő önbizalommal felvértezve, jó hangulatban készült a Szeged Beton az év első tétmérkőzésére. Ugyan miért lett volna ez másképp, elvégre Varga Péterék remek őszt produkálva a harmadik helyen állnak a bajnokságban, nincs a gárdának sérültje, a heti kétkapus játékok az Eger és a Partizan Beograd ellen is jól sikerültek, arról nem beszélve, hogy a mai vetélytárs, a sereghajtó Neptun még egyetlen pontot sem gyűjtött az eddig lezajlott kilenc fordulóban.

Döntetlen

A férfi vízilabda LEN-kupa negyeddöntőjének első összecsapásán a Szegedet búcsúztató olasz Nervi hazai környezetben 10–10-et játszott azzal a montenegrói Budvanszka Rivijerával, amelyet a Beton a kupa első selejtezőkörében, az újszegedi sportuszodában 12–7-re legyőzött.

– Nyilván a győzelem megszerzése a célunk, de azzal is tisztában vagyok, a két pontot nem kapjuk ajándékba, keményen meg kell dolgoznunk érte – jegyezte meg Gyöngyösi András, a Beton edzője. – Egész héten úgy készültünk, mintha rangadót játszanánk, nem vesszük félvállról a lelkes amatőrökből álló fővárosiakat. A nem megfelelő hozzáállás ugyanis rontást okozhat, és ez a későbbiekben visszaüthet. Éppen ezért nem foglalkozunk az esélyekkel, a tabellával, jól és eredményesen akarunk játszani.

A tréner azt is elmondta, újoncot avat a Beton, ugyanis nagy valószínűséggel bemutatkozik az OB I-ben az egykori szegedi legenda, a kiváló center, dr. Török Béla mindössze tizenhat éves Béla fia.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában