Helyi sport

2007.01.21. 15:19

Nem robbant az Atom

A Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli tisztességgel helytállt a bajnok paksi Atomerőmű SE-vel szemben, amely 16 pontos győzelmet aratott a Hódtói Sportcsarnokban.

Imre Péter

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli - Paks 76-92
NB I A csoportos férfi kosárlabda-mérkőzés. Vásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Hegedűs, Balogh, Gál.
Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli: Drahos 15, Nyilas 7/3, FREEMAN 29/9, KOVÁTS 8, Jarosevits 3. Csere: Gémes 5, Böszörményi 2, Utasi 7. Edző: Czuprák László.
Atomerőmű SE: WALTERS 17, Kiss 5/3, Grizzard 7, BALAZIC 21/6, HORVÁTH 16. Csere: STEWART 8/3, Czigler 2, Zouzak 14/6, Lőrincz 2. Edző: Zsoldos András.
Kipontozódott: Gémes (34. p.), Nyilas (38. p.).

Kiss Zsolt és Drahos. Fotó: Tésik AttilaKórház a pálya szélén. Ez nem egy új sorozat, szappanopera címe, hanem a Bodrogi Bau–Atomerőmű SE találkozó előtti tény. Gémes Levente csütörtökön este belázasodott (39 fok), vírus döntötte le a lábáról, ezért szombaton a meccset megelőzően elvitték a vásárhelyi kórházba (17 órakor még az intenzív osztályon tartózkodott, 17.10-re érkezett meg a hódtóiba...) és infúzióval igyekeztek harcképes állapotba hozni. Falfehéren, erőtlenül melegített. Zsoldos András, a bajnoki aranyérmes Paks mestere sem „ugrált" örömében: Jan Pavlik sérülését követően szerdán eltörte a kezét a másik irányító, Mészáros Zalán – felkötött karral ücsörgött a kispadon –, de beugrott a helyükre a közelmúltban megszerzett amerikai-horvát játékmester, Scott Stewart. Hát, bár ne tette volna: alaposan megkavarta a hazaiakat – villogott, valljuk be, élményszámba ment a játéka.

Eric, a huszonkilences

A vásárhelyeik kedvencével, Eric Freemannel a paksiak sem bírtak. Az amerikai 29 pontot dobott, ebből 16-ot duplából (12 kísérlet, 67%-os hatékonyság), 9-et triplából (7, 43%), 4-et büntetőből (5, 80%). A dobószázaléka – természetesen a büntetőket nem számítva – 58%-os. A kosarakon kívül összeszedett még 8 lepattanót (6 védő, 2 támadó), az IBM-pontjainak a száma pedig 29.



Czuprák László:

A forduló további eredményei:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában