Helyi sport

2007.01.10. 15:19

Nenad Puljezevicsből Puljezevics Nenad lett

Tegnap Szegeden a városházán Szentgyörgyi Pál alpolgármester előtt állampolgári esküt tett Nenad Puljezevics, akinek a neve attól a pillanattól kezdve Puljezevics Nenad lett – legalábbis a magyar személyi igazolványában és útlevelében.

Süli József

Puljezevics Nenad (balról) és Szentgyörgyi Pál koccint az eskütételre. Fotó: Schmidt Andrea– Minden törvényes dokumentummal megkaptuk Sólyom László köztársasági elnök értesítését, így semmi akadályát nem látom annak, hogy Puljezevics Nenad előttem állampolgári esküt tegyen – mondta Botka László polgármestert helyettesítő Szentgyörgyi Pál alpolgármester. Majd megkérte a Pick Szeged kézilabdását, hogy mondja utána a hivatalos szöveget, amelyet a kapus szemmel láthatóan lámpalázasan, kicsit remegő hangon megismételt: „Én, Puljezevics Nenad esküszöm, hogy Magyarországot hazának tekintem. A Magyar Köztársaság hű állampolgára leszek, Alkotmányát és törvényeit tiszteletben tartom és megtartom. Hazámat erőmhöz mérten megvédem, képességeimnek megfelelően szolgálom. Isten engem úgy segéljen." Ezek után az alpolgármester átnyújtotta a sportolónak a honosítási okiratot.

Az új magyar állampolgárt ezután szinte megrohamozták az írott és elektronikus sajtó képviselői. Csak úgy záporoztak a kérdések: Milyen érzés magyarnak lenni? Mire gondolt, amikor átvette a hivatalos dokumentumot? Reménykedett abban, hogy Sólyom László még a németországi világbajnokság előtt aláírja a kérvényét? Mit szóltak Tatán a magyar válogatott tagjai, amikor értesítették arról, hogy a köztársasági elnök aláírta a papírját?

Puki pedig állta a rohamokat, s hol Dobozi Iván technikai vezető tolmácsolásával, hol pedig magyarul válaszolt a kérdésekre. Elmondta, hogy igazán a szlovénok elleni mai szombathelyi mérkőzésen (20.15 Sport1) tudja majd átélni azt, hogy mit jelent magyarnak, a legjobb kézilabdások sorában lenni. Biztosan el is érzékenyül attól, hogy új hazájának himnusza neki is szól. Annak pedig igazán nagyon örül, hogy világbajnokságra készülő csapatba hívta meg Skaliczki László szövetségi kapitány, aki elsőként gratulált hétfőn a jó hír hallatán. Az első játékos pedig Gál Gyula, a Veszprém kitűnő beállósa volt, aki kifejezte jókívánságát.

– Nagyon köszönöm a köztársasági elnöknek a bizalmat, a szegedi vezetőknek pedig a rengeteg segítséget. Teljesítményemmel is szeretném ezt majd meghálálni – mondta a Pick kapusa. A korábbi sérüléséről pedig annyit árult el, hogy nem szűnt meg teljesen a derékfájdalma, mert nem volt annyi ideje a pihenésre, hiszen tegnap is a tatai edzőtáborból jött vissza Szegedre, ahol este már, hogy egy edzést se hagyjon ki, bekapcsolódott klubcsapata munkájába. Ma pedig már Szombathelyre utazik a válogatottal. Hogy a kapitány számításba veszi-e a világbajnokságra utazó keretbe, az egyelőre Skaliczki László nyilatkozataiból nem derült ki, de amennyiben ma és holnap a szlovénok elleni előkészületi barátságos meccsen jó benyomást kelt Puljezevics Nenad, úgy egészen biztosan ott lesz Kielben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában