Helyi sport

2007.01.01. 15:19

Sportosan, futva búcsúztak az óévtől

Csongrád megyében, akárcsak tavaly, két városban – ezúttal Hódmezővásárhelyen és Makón – búcsúztatták sportosan, futással az óévet és köszöntötték az újat.

Hódmezővásárhelyen egy kicsit „előretekerték" az órát, a szervező Honvéd Bercsényi SE atlétái december 30-ára invitálták a helybelieket egy közös, mókás futásra. Mintegy ötvenen fogadták el az invitálást. Előkerültek az álarcok, a jelmezek és a különböző szilveszteri kellékek – az elmaradhatatlan trombiták is –, így aztán igazán jó hangulatban teljesítette a mezőny a közel két kilométeres távot. A legfiatalabb résztvevő az ötéves Varga-Tóth Blanka volt, aki édesanyjával futotta végig a Kertvárosban kijelölt útvonalat. A nevezési díjakat – bármilyen ehető, vagy iható dologgal lehetett jelentkezni, és ezeket az uszoda előterében elhelyezett asztalon helyezték el – a célba érkezést követően az utolsó falatig, cseppig elfogyasztották a kipirult arcú futók.

Makón viszont a hagyományoknak megfelelően – immár 14. alkalommal rendezte meg a szilveszteri futást az MSVSE tömegsport szakosztálya és a városi önkormányzat – vérbeli verseny volt, az indulók nyolc kategóriában vetélkedhettek egymással. A startjelre 132-en vártak (ott volt a mezőnyben a már visszatérő külföldi induló, az olasz Paolo Puccinelli, akinek makói a felesége) a termálfürdőnél, és teljesítették a korosztályonként változó távot.

Győztesek (a külön nem jelöltek makóiak), 1997. január 1. után születettek: Somogyi László és Gazdag Klaudia, 1993. január 1. és 1997 január 1. között születettek: Kolompár László és Veréb Marietta, 1989. január 1. és 1993. január 1. közöttiek: Csák Zoltán és Lantos Renáta, 1977. január 1. és 1989. január 1. közöttiek: Halászevics Péter (Szeged) és Szabó Andrea (Békéscsaba), 1967. január 1. és 1977. január 1. közöttiek: Földesi Csaba és Szécsi Andrea, 1957. január 1. és 1967. január 1. közöttiek: Csókás László (Békéscsaba) és Borda Éva (Szeged), 1947. január 1. és 1957. január 1. közöttiek: Ferencz Ferenc (Szeged) és Gál Józsefné, 1947. január 1. előtt születettek: Sebők Árpád. Legfiatalabb résztvevő: Kiss Dominik (2005-ös születésű), legidősebb résztvevő: Harcsás Lajos (1942-es születésű).

Az eseményt tombolasorsolás (értékes ajándékok találtak gazdára) és a fürdőben habparty zárta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában