Helyi sport

2007.01.17. 15:19

Szegeden a világelit

Ma 11 órakor megkezdődik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Ferroép-kupa WNBA-NBC A kategóriás nemzetközi teke világranglista-verseny. Az eseményre nyolcvan versenyző nevezett, az igazi izgalmak szombaton délutántól várhatóak.

Öt ország nyolcvan versenyzője indul a ma délben az újszegedi teke- és bowlingcentrumban rajtoló Ferroép-kupa WNBA-NBC (World Ninepin Bowling Association-Ninepin Bowling Classic – Nemzetközi Teke és Bowling Szövetség-Teke Alszövetség) A kategóriás nemzetközi teke ranglistaviadalon – derült ki tegnap az említett létesítményben megtartott sajtótájékoztatón. A sorozat idén ötödik állomásához érkezett, és igen tekintélyes rangot vívott ki magának.

Megyeiek dobásai

A Ferroép-kupán számos megyei klub tekézője indul. Íme a programjuk, ma, 17 óra: Dávid László, Nagy János (mindkettő Kiszombor), Rakonczay Benjámin, Papp Róbert (mindkettő HFTK). 18.05: Lázár János, Rakonczay Tibor, Csíszér Előd, Iványi László (mind HFTK). Péntek, 11.05: Tátrai Sándor, Elek Attila (mindkettő Ferroép-Szeged), 18.40: Kecskés Miklós, Földesi Zsolt (mindkettő Ferroép-Szeged). Szombat, 12.50: Zapletán Zsombor, 13.55: Karsai László, 16.05: Kovács Gábor, Kakuk Levente, Kiss Norbert (mind Ferroép-Szeged). A négyesdöntő szombaton 17.30-kor kezdődik.

– A sportágban az A kategóriás verseny ismérve, hogy minimum ötven versenyző indul rajta, és a világranglista legjobb huszonöt tekéséből legalább hat részt vesz – mondta Karsai Ferenc, a Ferroép-Szeged csapatának elnöke, egyben a viadal egyik főszervezője. – Nos, a Ferroép-kupára a világelit első húsz helyezettjéből tizenketten, összesen pedig nyolcvanan érkeznek, ezért aztán igen rangos viadal kerekedik. A teljes hazai élmezőny, így a szegedi és a zalaegerszegi csapat játékosai is elindulnak, természetesen itt lesz a címvédő zalai Nemes Attila, de mellettük macedón, szerbiai, romániai és szlovák sportolók is érkeznek a teke- és bowlingcentrumba. Világbajnokokról, illetve vb-helyezettekről van szó, a színvonal garantáltan magas lesz. Nagyon bízom a Ferroép játékosaiban, akik közül Kakuk Levente és Zapletán Zsombor is kiváló formának örvend.

Az esemény ma 12 órakor kezdődik, aztán 17 órakor két újabb sorral folytatódik. Pénteken 11 órától, szombaton pedig 8.30-tól egész nap gurul a golyó, az esemény csúcspontja pedig a szombat délutáni négyesdöntő lesz.

Ezzel azonban nem ér véget a tekehétvége Újszegeden, hiszen vasárnap 10 órától érdekes felkészülési mérkőzést rendeznek: a legutóbbi Bajnokok ligája döntőjének két csapata, a győztes Ferroép-Szeged és a szlovák Podbrezova lép pályára. Ez is érdekes programnak ígérkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában