Helyi sport

2007.01.14. 15:19

Tüköreredmény: 3:0 és 0:3

A Starcopy-Szeged az alapszakasz második körében győzelmet aratott, míg a Szegedi DRE-Radnóti az első kör utolsó mérkőzését elveszítette Gödöllőn.

Imre Péter

Starcopy-Szeged–Széchenyi Győr 3:0 (15, 18, 15)
NB I-es ligabajnokság, alapszakasz második köre, első forduló, férfi röplabdamérkőzés. Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Nagy, Szabó F.
Starcopy-Szeged: Fülöp, MAKHULT, Urfi, Csányi, Torma, OLTVÁNYI. Csere: Tánczos (liberó), Trenka, Strezeneczki. Edző: Nusser Elemér.

A bajnoki találkozón a kupaderbin meghúzódott Csíkos Gáborra nem számíthatott Nusser Elemér edző, így is a házigazdák voltak a parti esélyesei. A meccset jól kezdte és jól is fejezte be a hazai alakulat – ezt írhatnánk, ha egy mondatban akarnánk összefoglalni a történteket. Nem volt kérdéses, hogy melyik csapat győz, a Rába-partiak nem voltak egy súlycsoportban a házigazdákkal. A közönség jó hangulatot teremtett és végül magabiztos sikert ünnepelhetett az újszegedi sportcsarnokban.
Nusser Elemér: – Fegyelmezett játékkal sikerült nyernünk, és külön öröm, hogy szinte hiba nélkül hoztuk a találkozót.

TEVA-Gödöllői RC–SZDRE-Radnóti 3:0 (9, 14, 14)
NB I-es ligabajnokság, alapszakasz első kör, utolsó mérkőzés, női röplabdamérkőzés. Gödöllő, 100 néző.
Szegedi DRE-Radnóti: Kiss E., Kádár Németh, Vakulya, Kovács V., Tóth L., Huszta Bl. Csere: Németh (liberó), Bélai, Rázsó. Megbízott edző: Bezdán István.

Nagyné Komáromi Veronika térde továbbra is rakoncátlakodik, ezért nem tarthatott a többiekkel a 2007-es év első mérkőzésére. Ez meglátszott a Tisza-partiak teljesítményén. Az első szettben nagy gondok voltak a nyitásfogadással, ez a „játékelem" a folytatásra feljavult, de folyamatos és eredményes játék nem alakult ki a szegedi oldalon. Az SZDRE- Radnóti az 5. helyen zárt.
Bezdán István: – Az alapszakasz második köre következik, visszünk magunkkal a csoportból az eredményeket, és remélem, a folytatásban a legjobb eredményt érjük majd el, vagyis a 9. helyen végzünk a pontvadászatban.


Makhult a legjobb

A Starcopy-Szegedből Makhult Zoltán nyújtotta a legjobb teljesítményt, minden játékelemben (sánc, támadás, mezőnymunka) együttese erősségének bizonyult. Az SZDRE-Radnótiból senki sem röplabdázott kiemelkedően. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában