Helyi sport

2007.01.24. 15:19

Tutiból nyögvenyelős meccs

Tizenharmadik győzelmét aratta a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata a bajnokságban. A Tisza-partaik a Zala Volánt verték hazai környezetben.

Szeviép-Szeged - Zala Volán 61-57
NB I A csoportos női kosárlabda-mérkőzés, 15. forduló, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Szilas, Frányó.
Szeviép-Szeged: Török 7, FÜRÉSZ 19/6, Mészáros 8, Tomova 7, KAJDACSI 12. Cserék: Russai 6, Szlimák, Izsák 2. Edző: Peresztegi Nagy Ákos.
Zala Volán: Cremaer 7, Hadarics 8/3, SZÉLESY 8/6, Vescan 2, MILKOVA 17. Cserék: Zsovár, Gavrilovska 3, Czukor 9/3, Ambrus 3/3. Edző: Bencze Tamás.

Fürész kiválóan koncentrált. Fotó: Frank YvetteA hazaiak trénere, Peresztegi Nagy Ákos nem bízott semmit a véletlenre, a megszokott, legerősebb kezdő ötöst küldte pályára. A szeviépesek úgy védekeztek, mint ahogyan Puljezevics a férfi kézilabdavébén véd: remekül. Öt perc alatt összesen két pontot kaptak, így az nem is volt meglepő, hogy simán elhúztak. Hiába kértek időt a vendégek, a 7. percben már tízzel vittek a Tisza-partiak, 14–4. Szegény zalaiak teljesen tanácstalanok voltak, az első tíz percben csak a bolgár Milkova talált be a gyűrűbe, a többiek bepánikoltak, így nem volt meglepő, hogy 24–6 volt ide. Egyetlen dolog volt csak idegesítő, a 11. perc alatt 18 IBM-pontig jutó Kajdacsi a második negyed elején begyűjtötte a harmadik személyi hibáját. Milkova tartotta a lelket a Zetében, zsinórban hét pontot szerzett, 24–13-ra (mindet a bolgár dobta) feljöttek a vendégek. Az nyilvánvaló volt, hogy végig nem lehet csúcsformában kosárlabdázni, így nem volt meglepő, hogy a 15. percben hullámvölgybe került a Szeged, 28–18. No, de ezt nem gondolta senki, hogy a félidő végéig tart, 34–24.

Erre mondják: a legjobbkor jött a szünet. Amilyen látványos és jó volt az első negyed, olyan gyatra lett a folytatás. Hihetetlen, hogy biztos dobóhelyzeteket rontottak el a szegediek. Szerencsére a vendégek sem tündököltek, csak a szívósságuk volt dicsérhető. A negyed legszebb jelenetét Kajdacsi mutatta be, a bolgár Milkovát ültette fel a körhintára, majd ziccerben a gyűrűbe passzolt, 44–32. Éles lett a meccs. Czukor triplája után időt is kértek a hazaiak, 48–44. 22–2-nél gondolta ezt valaki? Vakargatta is a fejét a hazai ügyvezető, Domokos Mihály. Mi történt a csapattal? Erre még a hajrában sem kaptunk választ, hiszen húsz másodperccel a vége előtt is 58–56 volt az eredmény. Horrorrá vált a tuti győzelem. A büntetőkből még ezer szerencse, hogy jobban jöttünk ki, így a végén 61–57-re nyert a Szeviép- Szeged.

A nagy hármasból kettő meccs megvan, de szombaton a BSE ellen idegenben ennél jóval több kell. Mert a városmajoriak jóval nagyobb játékerőt képviselnek, mit a Szolnok és a Zala Volán.

Peresztegi Nagy Ákos: – Két pozitívumot találtam a mérkőzésben: az első negyedet és a győzelmet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában