Helyi sport

2007.01.01. 15:19

Újra nagy sikert hozott az E-on kézilabdagála

Már harmadszor rendezték meg az E-on kézilabdagálát – több szegedi, megyei kötődésű résztvevővel –, ezúttal a fővárosi Syma-csarnokban, és ismét nagy sikert aratott a sportág kedvelőinek körében.

Mezei Ricsi is elismerte, a gálán Gál Gyula volt a Király. Fotó: MTIImmáron harmadik alkalommal rendezték meg az E-on kézilabdagálát. Az eseményre – Szeged és Debrecen után – ezúttal a budapesti Syma-csarnokban került sor, telt ház, mintegy hatezer néző előtt. A remek hangulatú évbúcsúztató a Ferencváros–Szekszárd szivacskézilabda-mérkőzéssel indult, majd a szokásos nosztalgia összecsapáson ezúttal a Ferencváros és a Vasas 1993-as női csapatai találkoztak egymással. A piros-kékek – megismételve 13 évvel ezelőtti bajnoki döntőbeli sikerüket – most 17–15-re nyertek.

A „régi idők" nagyjai után a jelenkor legjobb női játékosai vettek részt ügyességi vetélkedőn. A „Bombázók" küzdelmeit – azaz a lövéspontossági és -erősségi megmérettetést – egy igazi bombázó, a ez egyik legszebb kézilabdás, Tápai Szabina nyerte.

Ezt követően az E-on olimpiai csapat mérte össze erejét a magyar média képviselőivel, a kiváló, többségében még aktív sportolók 15–10-re diadalmaskodtak. De nem ez, hanem a móka, a jó hangulat volt a fontos. A szünetben a férfiak ügyességi vetélkedőjét, „A levegő urai" viadalt rendezték meg, melyet az 52 pontot elérő Törő Szabolcs, Császár Gábor dunaújvárosi kettős nyert, megelőzve a Berta Róbert, Bendó Csaba (42 pont) pickes és a Gál Gyula, Tombor Csaba (30 pont) veszprémi duót.

Következhetett a fő attrakcióként az All Star-mérkőzés. Az Ászok elnevezésű gárda (a Pickből Mezei Richárd erősítette a soraikat, de exszegediként ott volt még Buday Dániel és Nagy László, a vásárhelyi kötődésű Kirsner Erika, valamint a kispadon a szintén nem „ismeretlen", a férfi válogatottat irányító kettős, Skaliczki László és Farkas József foglalt helyet) a szünetben még 18–13-ra vezetett, majd a Királyok (a Pick Szegedből Vadkerti Attila játszott náluk) összeszedték magukat, és egyenlítettek, 33–33. Jöttek a hétméteresek, amelyben a királyi gárda bizonyult jobbnak.

A gálán hozták nyilvánosságra, hogy a szurkolók szavazatai alapján a 2006-os esztendő legjobb kézilabdázója Pálinger Katalin lett. És ugyancsak ezen a rendezvényen adták át a szövetség által a legjobbnak választottaknak az év kézilabdázója elismerést: Mayer Szabinát (HNKC SE, az év junior női játékosa) is megtapsolta a Syma-csarnok hatezer fős közönsége.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában